Friday, September 9, 2011

Tutorial >> Scroll Box For Blog Archive

Assalamualaikum ^^
Ok . Korang dah tahu kan .? Korang punya Blog Archive yang Entry Lama-Lama tuh kan .. Mesti Jadi panjang ke bawah kan ? Kalau nak kemas kan lagii blog korang tuh . boleh lah guna tutorial ini .

   
1. Log In > Dashboard > Design > Edit HTML > Tick Expand Widget Templates 



2. Tekan Ctrl F dan cari kod yang ini : 
<div id='ArchiveList'>
3. sebelum korang jumpa kod yg kat atas ni , korang akan jumpa kod yang ini dulu :
<div class='widget-content'>

 4. Gantikan kod ini  <div class='widget-content'> dengan kod yang ini 
<div class='widget-content' style='overflow:auto; height:200px'>


p/s : Korang boleh tukar Size Height 200px mengikut kesesuai blog ;)

5. Korang PREVIEW dulu . kalau menjadi , terus SAVE ok ? :))
 
Malaysian Lifestyle Blogger| Copyright 2016-2017 ©All Right Reserved by Intan Saffyna