Tuesday, October 11, 2011

Tutorial >> letak lagu dalam blog


Jemput Makan Semua..

1. Korang pergi kat link ini dulu ! >>> KLIK SINI ! atau pun KLIK SINI !

2. Then , korang pilih lagu yang korang nak .! Lihat sebelah kana . Ada tak macam pic kat bawah ini :

**korang boleh pilih , nak lagu BARAT or lagu MALAYSIA

3. Lepas klik mana satu pilihan korang , sebelah kanan , akan keluar abjad nama artis . Then , pilihlah mana2 yang korang suka ! Tapi , ingat ! Ada lagu yang tak akan keluar kod or lagu dia . So , pilihlah lagu lain ok?

4. Lepas pilih , akan keluar ATU kod di tengah2 halaman tuh ..

5. Copy Code tu dulu ok ?:)


CARA - CARA UNTUK PASANG MASUK KE DALAM BLOG

1. Log in > Design > Add Gadget > Html/JavaScript

2. Paste kod korang tadi di ruangan html tuh..

3. Da siap . SAVE !

4. Try tengok ! Ada tak lagu tu kat blog korang ? Kalau tak de , p tukar lagu lain cepat ! 

No comments:

 
Malaysian Lifestyle Blogger| Copyright 2016-2017 ©All Right Reserved by Intan Saffyna