Tuesday, October 11, 2011

Tutorial >> scroll dalam post


Assalamualaikum...peeps ;)
Hi.. Selamat pagi, jam dah menunjukkan pukul 4.58am tapi aku masih lagi tak bila tidur.. adoi..mata ohh mata.. pejam la dikau untuk seketika.. hihi..
oleh kerana mata ni tak mau lelep.. ada aidea baru yang aku samapaikan.. iaitu :

"Scroll Dalam Post"











Comel kan ? :)





Apa tu Sroll Dalam Post.. ok untuk Blogger meh belajar sini ye.. 


1. Macam biasa la klic NEW POST uuntuk post entri.


2. Copy code dibawah ye.

<center><div style="background: transparent none repeat scroll 0% 0%; border: 1px solid; height: 200px; overflow: auto; width: 320px;">


Kat sini letak je ape korang nak letak, gambar atau isi..

</div></center>
**purple tu boleh ubah ikut kesesuaian blog  :)

3. Dah siap , SAVE !

4 comments:

Pretty2 Shy said...

Kak Lily, camner ekk nak buat automatik scrollbar dalan entry .. Tak perlu la setiap kali nak post, kena buat kod scroll tu dulu .

Intan Wandalaara said...

@Pretty2 Shyhi.. dear
kak lily akan cuba buat tutorial tu nt.. insyaallah..

Pretty2 Shy said...

@Intan Wandalaara

Yeaaa .. Lau dah ada nanti mention kat sy k ..

http://talkingboutmyworld.blogspot.com

Intan Wandalaara said...

@Pretty2 Shy insyaallah :)

 
Malaysian Lifestyle Blogger| Copyright 2016-2017 ©All Right Reserved by Intan Saffyna