Tuesday, October 11, 2011

Tutorial >> shadow effect untuk post title dan sideber


Assalamualaikum ^^
1. Dashboard >> Design  =>>  Edit HTML  =>>  Tick Expand Widget Templates .

2. Untuk buat shadow for post title , korang tekan CTRL+F and cari code ni.

h3.post-title {
*Kalau tak jmpa kod kat atas ni ,try cari kod yang ini ok ;)

.post h3 {
3. Lepas tu, copy code dekat bawah ni , paste dekat bawah code atas ni.

text-shadow: 2px 2px 3px #FFFFFF;
4. Bagi sape yg nak buat shadow effect kt sidebar, boleh cari code ini :

h2 {

5. merah tu, boleh tukar warna  TEKAN !

6. Preview and kalau jadi sila lah save ok .

1 comment:

Anonymous said...

Поддеть красивую женщину дело не из простых ведь она от ваших слов не подурнеет
!!!

 
Malaysian Lifestyle Blogger| Copyright 2016-2017 ©All Right Reserved by Intan Saffyna