Sunday, October 9, 2011

Tutorial >> welcome page blog



Assalamualaikum...

Hi , Oke , Kali ni nak ajarkan korang.. 
macam mana nak letak Welcome Page Blog...
Nak belajarkan.. jom ikut sini..
hari tu ada sumone tanya lily.. jom kita buat sama - sama ye :


Ikut Step di bawah 





1. Dashboard > Design > Edit Html > Tick Expand Widget Template 

2. Tekan ctrl + c untuk cari code bawah ni..

]]></b:skin>
 3. dah jumpa ? dan copy code bawah ni pulak.


<Script language='JavaScript'>alert(&quot;Kata-Kata Anda &quot;);</Script>  
4. Paste di bawah kod tadi.

5. SAVE terus :)
**kalau dah jadi jangan lupa bg tahu lily n cakap terimass okkeeyy..

2 comments:

si cuya said...

salam sis..dah try..n menjadi..tq sgt...mmg dah lama cari tuto ni.. :)

Intan Wandalaara said...

Wkumsalam.. si cuya..
Dh jadi bagus la.. cuba lagi yang lain ye :)

 
Malaysian Lifestyle Blogger| Copyright 2016-2017 ©All Right Reserved by Intan Saffyna