Sunday, December 11, 2011

Tutorial :: Buat Mention Dalam Komen

Assalamualaikum.

Hari ini tak ada kata-kata utama. teruskan dengan apa yang ingin lily sampaikan sahaja. ok tutorial ni sebenarnya lily tak pandai buat sebelum ni.. tapi selepas lily tanya dekat si blogger cantik ini terus dia bagi tahu lily dan terus faham.. semple je sebenarnya.

Bagi newbie yang belum tahu, jom follow step bawah ini ok.

1. Masuk dalam ruangan komen yang anda ingin komen dan klik perkataan reply. tengok gambar dibawah.


2. Nanti akan keluar komen code seperti gambar dibawah :



3. Masukkan komen anda sebelah code tu.. yang lily dah tanda warna merah tu ok.

4. Publish komen anda macam biasa.. then dia akan jadi bentuk mention nama orang yang anda komen itu ok..

Simple je kan.. dah jadi nanti jangan lupa bagi tahu lily ye....
 
Malaysian Lifestyle Blogger| Copyright 2016-2017 ©All Right Reserved by Intan Saffyna