Saturday, January 14, 2012

Tutorial :: Youtube Video (Autoplay) | Berwarna

Assalamualaikum.

Lily rasa disini semua sudah sedia maklum tentang pasang lagu dari youtube kan.. oleh itu tak perlu lah nak ajar banyak-banyak.. tapi bagi siapa yang belum buat lagi.. boleh klik sini

ok.. hari ini lily nak ajar macam mana nak warna youtube video tu dengan warna kegemaran anda.. sebenarnya lily pun nak buat bendalah ni hari tu, tapi lily belum sempat nak pecahkan code sambung code  untuk dijadikan seperti macam ni..

cantik kan dah berwarna ? lily suka grey dan pink..

Sapa yang nak buat macam lily boleh follow step dibawah ye :
Bagi yang belum pilih lagu lagi boleh Tekan sini

1. Dashboard > Design > Edit Html > Tick Expand Widget Template 

2. Di bawah ni adalah code yang korang seacrh dari youtube tadi...
<center><object width="200" height="25"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/toPKmqRsnNE?fs&amp;autoplay=1&amp;hl=en_US&amp;color1=0xffffff&amp;color2=0xffffff" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="http://www.youtube.com/v/toPKmqRsnNE?fs&autoplay=1&amp;hl=en_US&amp;color1=0xffffff&amp;color2=0xffffff" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="200" height="25"></embed></object></center>

 Untuk transparent bagi background putih  

<center><object width="200" height="25"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/toPKmqRsnNE?fs&amp;autoplay=1&amp;hl=en_US&amp;color1=0xffffff&amp;color2=0xffffff" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="http://www.youtube.com/v/toPKmqRsnNE?fs&autoplay=1&amp;hl=en_US&amp;color1=0xffffff&amp;color2=0xffffff" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="200" height="25"></embed></object></center>
3. Save. 

** Ambil code warna sini
Kalau dah jadi jangan lupa bagi tahu lily ye.. yang tak jadi pun tanya jugak ok.. sebab lily tak terangkan detail.. tak sempat dah..


No comments:

 
Malaysian Lifestyle Blogger| Copyright 2016-2017 ©All Right Reserved by Intan Saffyna