Monday, May 28, 2012

Drama Bersiri - Nora Elena | Full Vision

Assalamualaikum^^


Sepuluh tahun yang lalu, kesucian Nora Elena dinodai. Andai masa boleh diulang kembali, pasti jiwanya tidak punah. Tapi dia sedar, takdir hidup tidak memihak kepada sesiapa. Saiful Idham, tunangnya pergi kerana tragedi ini. Tiba-tiba muncul Seth menawarkan diri utk menjadi suaminya. Nora Elena keliru…

Ternyata doa Seth dimakbulkan. Sepuluh tahun dia menjejaki gadis itu. Nora Elena, cinta yang bermula dari pandang pertama. Namun kenyataan tidak seindah impian. Hangatnya asmara Seth, namun hanya dia yang terbakar sendiri. Rasa cinta isterinya tidak dapat disentuh walaupun hakikatnya mereka berkongsi ranjang yang sama. Jiwa lelakinya merintih. Nora Elena bagai bayang-bayang yang tidak dapat dipegang.

“Hakikatnya, aku suami dan kamu isteri. Perkahwinan ini adalah simpulan mati. Hanya maut yang akan memisahkan kita berdua.” tegas Seth.
Tapi mengapa Elena menjadi wanita asing dalam perkahwinan ini? Rahsia yang selama ini disimpan kemas akhirnya terbongkar. Sebenarnya… Sethlah lelaki durjana itu. Menodainya atas alasan kerana kasihnya yang suci! Benarkah?

Lelaki adalah nafas hidup dan wanita adalah nadi jiwa… saling memerlukan dan mencintai. Dan cinta itu maknanya saling memberi dan menerima. Nora Elena akhirnya reda menerima Seth. Dia tidak akan menoleh lagi kerana lelaki itulah syurganya di akhirat nanti.

Adaptasi Novel Kasih Yang Suci - Meen Zulaikha


Nora Elena :: Episod 1
Nora Elena :: Episod 2
Nora Elena :: Episod 3
Nora Elena :: Episod 4
Nora Elena :: Episod 5
Nora Elena :: Episod 6
Nora Elena :: Episod 7
Nora Elena :: Episod 8
Nora Elena :: Episod 9
Nora Elena :: Episod 10
Nora Elena :: Episod 11
Nora Elena :: Episod 12
Nora Elena :: Episod 13
Nora Elena :: Episod 14
Nora Elena :: Episod 15
Nora Elena :: Episod 16
Nora Elena :: Episod 17
Nora Elena :: Episod 18
Nora Elena :: Episod 19
Nora Elena :: Episod 20
Nora Elena :: Episod 21
Nora Elena :: Episod 22
Nora Elena :: Episod 23
Nora Elena :: Episod 24 - End

p.s : Selamat Menonton - share by tvdrama

No comments:

 
Malaysian Lifestyle Blogger| Copyright 2016-2018 ©All Right Reserved by Intan Saffyna