Thursday, September 22, 2011

Tutorial >> Letak Background Gambar Pada Blockquote


Assalamualaikum ^^
Pada sesiapa yang nak tahu cara nak letak Background Gambar Pada Blockquote , 
Mari sini , Jom belajar ye :)

 1. Login > Dashboard > Design > Edit HTML
2. Dengan menggunakan fungsi Find (ctrl + F), cari kod berikut :atas ni . contoh tengok kat bawah ni
.post blockquote {
3. Kemudian di bawah kod tersebut, letakkan kod ini. .
                                 background-image:url(url gambar);
 Url gambar , korang boleh amik di sini :) Photobucket! 
* Korang carilah background yang korunk suka kat situ ok? (search je ape2! :)
4. Siap . Save :)


1. First , korang HIGHLIGHT ayat yang korunk nak buat blackquote tu .
2. Then , korang click yang no 2 yang di tunjukkan kat atas ,
3. Lepas publish , korang akan dapat hasil nya!

No comments:

 
Malaysian Lifestyle Blogger| Copyright 2016-2017 ©All Right Reserved by Intan Saffyna