Thursday, September 22, 2011

Tutorial >> Letak COPYright II



Assalamualaikum ^^


1. Dashboard-Design-Edit HTML .
2. lepas tu , tekan CTRL+F cari code ni .
</body> 
3. Then , paste kod kat bawah ni kat bahagian atas kod yang korang cari tadi ok?
</center> <font face='NAMA FONT KORANG'><font size='SAIZ FONT KORANG'><font color='#000000'>YOUR OWN COPYRIGHT</font></font></font></center> 


NAMA FONT KORANG - tulis nama font yang korang suka . 
(* pastikan korang download dulu font tu oke )
SAIZ FONT KORANG - letak saiz yang korang nak . faz guna saiz 6 .
#000000 - tu untuk warna tulisan . boleh tuka kat SINI
YOUR OWN COPYRIGHT - tulis ayat yang korang nak letak . pastikan tak terlalu panjang .



4. Before save ,preview dulu..
5. If dah jadi , SAVE terus ok :)

2 comments:

Mohd Shahreen said...

lily ada salah skit la :) . kod tuh yang first center je jangan ada "/" nnt dapat error . agar readers tak salah faham .

Intan Wandalaara said...

yeke.. terima kasih ye :)

 
Malaysian Lifestyle Blogger| Copyright 2016-2017 ©All Right Reserved by Intan Saffyna