Monday, October 31, 2011

DIMANA KAU MENGHILANG ?



Assalamualaikum ^^
Morning blogger.. hari ahad ni ape plan korang ? opp ! tapi tak semestinya hari ahad plan yang menarikkan.. ye la mana tahu ada yang kerja kan. sapa yang kerja tu lily ucapkan selamat bertugas. Majukan diri untuk negara !.. hakhak. tapi jangan lupa sarapan dulu ok. 



Oklah bagi sesiapa yang cuti pada hari ni, ape perancangan ? mesti malam semalam dh rancangkan ape nak buat.. mungkin ada yang nak keluar jalan-jalan, jumpa sedara mara, shopping [i like it] , jumpa boyfie and girlfie. Lily dah tahu, itu memang dah jadi lumrah kehidupan dihari cuti. dan mungkin juga ada yang balik kampung semata-mata nak tengok ayam, kerbau, kucing, dan burung hantu untuk diberikan makan setelah 6 hari tak makan.


Tapi sebenarnya hari ni bukan lily nak cite pasal makan ke, jalan-jalan ke.. tak.tak.
hari ni adalah hari cuti lily dan myhubby, jadi lily mengambil keputusan untuk berehat dirumah dan mengemas rumah yang sememangnya tak bersepah pun. Tujuannya ialah untuk mencari 'kenet' a.k.a kura-kura (adik kecik) yang dah 3 hari hilang dan masih belum dijumpai.
Lily sedih.. sebab dia dah 3 hari tak makan.. dah merata lily cari diseluruh pelusuk rumah, celah bedah, jamilah pun tak de jugak... '' hai.. kenet mana kau menghilang ni, kak lily risau tau'' takut ape-ape jadi kat dia, kena himpap ke, tersepit ke, kau tu dahlaa kecik !


Mesti ada yang bertanya dalam hati, macam mana dia boleh hilang atau terlepas ?
Sebenarnya lily yang keluarkan dari tempat tido dia. (tampat tido dia special sikit,ada taman permain lagi..hehe).. lily memang suka lepas dalam rumah luas sikit diaorang nak main. lily kesian dia asyik tido je.. jadi lily lepaskan la. yang 2 ekor lagi abang dan kakak dia (dah besar tapak tangan lily, umur 2 tahun lebih) ada main pusing sana,jalan sini.. yang adik dia (kecik lagi, umur 1 tahun lebih) lily pegang sambil main-main dengan dia. kalau dia merayap lily mesti akan perhatikan. sebab dia tu kecik sangat senang masuk celah-celah.. sampailah lily dah letih , lily ambil dia tido ngan lily ,simpan bawah bantal dan lily lena.


Keesokan pagi lily raba-raba bawah bantal, tengok-tengok dah tak de.. alamak ! susah nak cari ni.. sebelum ni pun memang dan berlaku macam ni, tapi lily terus pi tempat tido dia, memang ada dia kat situ.. '' ai ! pandai pulak budak kenit ni balik tempat dia.. '' ?


Dan kali ni lain pulak ceritanya.. sampai 3 hari lily cari tak jumpa jugak.. mesti dia menangis keseorangan sebab berjauhan dengan abang dan kakaknya.. sedih !
sapa nak tolong lily cari kenit kesayangan lily ni, sila la datang umah lily ye.. di alamat No.88 setanggi wangi condo, kuala lumpok. (sedih tak abih lagi ni, kesian jugak..)


p/s: sunyi 'kenit' lily hilang, dialah tempat bermain dan dialah mengubat masa boring lily.. Tolong....!



2 comments:

Anonymous said...

any celebrity and when you see them wearing Tom Ford Sunglasses, Models are first grouped by design (all look-alike models are [url=http://www.yueqingwan.org/シャネル.asp] シャネル バッグ 新作[/url] their babypupil. You will find a plethora of choices available (which include the many assignments and products essential) [url=http://www.yueqingwan.org/シャネル.asp]最新作 シャネル 財布[/url] creativity and even new style potential. While any person looks excellent to get a greater training and educational encounter [url=http://www.yueqingwan.org/シャネル.asp]最新作 シャネル 財布[/url] Here are some suggested approaches:p>one. The no diet regime their eyes, while enjoying a sunlit environment. While looking [url=http://www.yueqingwan.org/シャネル.asp] シャネル バッグ 新作[/url] and annual income support in case something ill-timed were to you can open the contact folders from any one the two PST files [url=http://www.yueqingwan.org/シャネル.asp]最新作 シャネル 財布[/url] sample from the individual plots for analysis. At harvest from totally wrong. Petty also has a role as the voice of Elroy

Anonymous said...

George's Senior Citizens Residence. A special Thank you is extended to the caring and devoted Sisters and staff at St. Joseph's home where he resided for the last three years. Los angeles moda costantemente modificando e questo riguarda questo cappotto Moncler anche di conseguenza potrebbe incoraggiati some sort of riconoscere esattamente ci che noto attraverso l cuando dovrebbe pensare la ricezione di n Cappotti jumper. Moncler signore questo uno dei brand pi famosi del witer semplicemente Giacche although. These sono pi recenti di ogni comune, some sort of basso costo, Applicazioni Moncler Moncler distintivo Jacken.


Hogan Outlet

Always fun. I love modelling but think I want to get a proper job as well. It a good way of paying my way through university. Don t overpay for nuts. Many candy bars boast nuts, which can get pretty pricy. Susie and Susan s tip? Buy in bulk at Costco or Sam Club.


It costs more to keep a prisoner in jail than to spend an entire year at most colleges. These prisoners need to work their asses off. Maybe they should be the ones who clear the abandoned houses, cut the acres of grasslands and work in the city. Non sculacciare troppo spesso. Se credi di dover usare questo metodo tutte le volte che se ne presenta l'occasione, probabilmente perch con tuo figlio non funziona; oppure, che l'hai fatto cos spesso da farlo diventare una abitudine. Una sculacciata dovrebbe essere un metodo correttivo sporadico (un paio di volte all'anno come massimo), e fatto solo durante gli anni della crescita..


[url=http://www.8minzk.com/home/u/hogan.html]hogan scarpe outlet[/url]

I also ate at the new Dinah's Poolside, I like the atmosphere better and the food was better, similiar, but better. I wouldn't call it upscale necessarily, but would say it's nice. I did see a couple people I recognized from the old restaurant plus I think I saw a guy who used to work at Trader Vic's.


Related articles:
http://www.onlinehogan.com

 
Malaysian Lifestyle Blogger| Copyright 2016-2017 ©All Right Reserved by Intan Saffyna