Monday, November 28, 2011

Tutorial : DaisyPath For Blog

Salam 1 Malaysia.


Benda ni simple je.. bagi sapa yang nak buat boleh follow step dibawah ye..

1. Masuk link ini >> Lily Comel tak ?
2. Pilih je yang mana suka ok. lily klik Anniversary.

3. Pastu Pilih anda nak guna yang mana, Mini Ticker atau Full Saiz Ticker.
4. Dah pilih kan ? then klic Next ok.
5. Pilih Background anda dan masukan widget comel pilihan anda,
6. lily punya macam ni :
7. Tekan Next lagi dan masukan detail Anniversary anda.



8. Lily masukan tarikh buat blog dan nama lily.. kalau nak uplaod gambar pun boleh dan boleh jugak masukan background bercolour. (lily tak buat pun.)
9. Klik Next untuk dapatkan code.
10. Copy code tu dan masukan dalam blog anda.
11. Dashboard > Design > Add a Gadget > Html/JavaScript
12.Paste code tadi di ruangan itu . 
13.SAVE.
p/s: Ini hasil ciptaan lily.. comel tak ?

No comments:

 
Malaysian Lifestyle Blogger| Copyright 2016-2017 ©All Right Reserved by Intan Saffyna