Saturday, September 8, 2012

Macam Budak Kecik Je Lily Ni...

Assalamualaikum

Keboringan yang melanda lily tatkala lily keseorangan bila berada dirumah walaupun  hiburan sentiasa online untuk berhibur namun masih tak cukup.. Apa lagi yang harus lily lakukan.. Any idea ?

Haishh.. apa lagi lily nak buat ha ? tak cukup lagi ke lily boleh online facebook, chat dengan twitter atau menjadi penulis semasa mengupdate blog ? Sebenarnya cukup untuk lily menghilangkan kebosanan. cuma ???

Cuma apa ?? Kak lily boleh main dengan kita, kita pun selalu boring, asyik tido je.. rindu la dengan kak lily.. ''kata kenet lily sambil muka monyok macam tak makan.. (lily belum bagi dia makan lagi)
ehh.. ada orang tak kenal awak la kenet..? nak kenal dengan kenet lily klik sini atau kat sini ok.
Comel kann.. ??

ok sambuang lagi. Tahap keboringan lily akan datang apabila hubby lily tengah online dengan bisnes dia atau dengar ceramah dari Ustaz Azhar Idrus dalam youtube.. best ustaz tu cakap.. kelakar. tapi kadang-kadang susah lily nak faham dia cakap bahasa terangganu.. layan je.

Oleh itu untuk menghilangkan bosan dan cara mengatasinya.. hari tu lily pergi sini dan beli barang sikit dan tiba-tiba lily teringin nak beli bendalah ini..



Keinginan nak belajar mewarna kembali bertahta dan menyeru untuk menjadi budak tadika. lily beli pensil warna dan buku mewarna. murah je bhai kaler rm1.50 buku warna rm1.80 harga pun tak cabut lagi tu haa.. macam budak kecik je lily ni kan.. bukan apa saja nak hilangkan boring.
korang pun kalau boring buat macam lily. best tau..

Terima kasih sebab sudi luangkan masa dengan entri lily.

19 comments:

emy zulaiha said...

haha best jugak kan aktiviti tue. emy pon suke mewarne jugak tau! :)

Intan Wandalaara said...

@emy zulaiha bestkan mewarna.. :)

♥ aeryn ♥ said...

pergi melancong pon boleh.. huhu :)

Pendamba Mawar said...

ala comey nye dia main warna2..hehe

noreenrara said...

hahaha..
kdg2 mmg best bwt aktiviti mcm nie.. :DD

Intan Wandalaara said...

@♥ aeryn ♥ pergi melancong memang best ♥

Intan Wandalaara said...

@Pendamba Mawar comelkan :)

Intan Wandalaara said...

@noreenrara time boring buat aktiviti ni memang best.. jom mewarna sama2. :)

Bella Roast Almond said...

best la akak lily ni..hehehe..

idea best time boring tu..:)

TiraPengemis said...

sweet lertewwww

TiraPengemis said...

sweet letteeew

MaYa MustWany said...

macam kes adik mas,tiba2 dia dok sakan colour buku anak buah mas.hihi

eVa said...

haha! rindu pulak nak mewarna.. rindu nak skolah.. hehe

Intan Wandalaara said...

@Bella Roast Almond hi.. idea ni kak lily bagi awak suh mewarna :)

Intan Wandalaara said...

@TiraPengemis Hi.. :)

Intan Wandalaara said...

@MaYa MustWany hi.. kadang2 ingin kembali kezaman kanak2.. sweet :)

Intan Wandalaara said...

@eVa hi.. kak lily pun rindu nak p sekolah tadika.. :)

[z@ck] said...

wawawawahhh..ini sgt epik.jarang jumpa org dah 'berusia' still minat mewarna macam budak2 kecik =)

Intan Wandalaara said...

@[z@ck] hi.. suka mewarna masa boring.. mewarna secara online pun boleh jugak.. :)

 
Malaysian Lifestyle Blogger| Copyright 2016-2017 ©All Right Reserved by Intan Saffyna