Tuesday, March 20, 2012

Tutorial :: Letak Ruangan Iklan PERCUMA Dalam Blog

Assalamualaikum^^
Selamat Pagi anda sekalian..
lily bangun pagi-pagi buta pukul3 terus bukak blog.. belek sana sini.. dah beberapa hari blog ni ketinggalan dengan entry giveaway sakan.. jadi hari ini nak luangkan masa dengan blog.. nak update yang sebelum ni tersadai..


then ada si cantik http://aku-umi-and-this-is-my-life.blogspot.com/ tanya lily macam mana nak pasang benda alah ni??


Senang je pasang benda tu, cuma tenet bobband lily lembab macam siput jadi slow sikit dia loading.. korang mesti line laju kan sebab pakai unifi..
ok, ikut step dibawah.

1. Masuk sini dulu.
2. Klik gambar bendara malaysia lepas tu klik butiran akaun .


3. Sila daftar akaun anda..


4. Lepas siap daftar terus check email anda. dan klik blue link. then dia akan minta anda log in.


5. Masukkan username dan password anda. dan klik masuk.


6. Lepas tu klik button disini selepas banner tu ok.. macam kat bawah ni.


7. Korang pilih keadaan cara letak ruang wedget tu ok.


8. Copy code tu dan masukkan dalam blog anda, tak kisah nak letak kat bawah header ke sidebar ke ataupun nak letak kat bawah singki rumah korang pun boleh.

9. Dashboard > Design > Add a gadget.. Pastekan code tadi.. 


10. Save..


p/S : senangkan kan.. dah pasang wedget ni sila beranikan diri untuk komen ok.. penat lily tunggu dia loading.! chill beb :)

12 comments:

cik violet said...

wah berguna tutor ni..memang tgh carik..hehe..thanks :)

hamzah ian said...

thanks berkongsi..

Cik Puan Muda Umi said...

thanks kak lily sbb sudi buat tuto..jap lagi nk try buat..hehe..)

Cik Puan Muda Umi said...

thanks kak lily sbb buat tuto..jap lagi nk try buat..:)

Intan Wandalaara said...

@cik violet hehe.. jgn lupa pasang wedget tu.. :)

Intan Wandalaara said...

@hamzah ian sama-sama dear :)

Intan Wandalaara said...

@Cik Puan Muda Umi sama-sama.. nt try ye.. :)

ummi_norseha said...

dh try,,,

Intan Wandalaara said...

@ummi_norseha ok good :)

Adilah Asari said...

berguna :)

Intan Wandalaara said...

@Adilah Asari test now.. :)

Sara Emilia Qistina said...

Urusan Nikah Dua Pakej Kahwin Lari Khidmat Poligami Siam Thailand

Khidmat Kahwin Sesama Urusan Mudah Nikah Lari Poligami Di Siam Thai

As salam,

Sy menawarkan khidmat nikah, kahwin, poligami, wali hakim dlm masa 1 jam shj yg dibuat di Pejabat Majlis Agama Wilayah Yala Cawangan Betong. Kwsn ini aman & tenteram tanpa sebarang perintah darurat. Tiada ancaman banjir seperti di Songhkla & Narathiwat. Penduduk di sini jg masih menggunakan bahasa Melayu & Ringgit Malaysia dlm urusan seharian.

Hanya Negeri Yala mempunyai Pejabat Agama yg trletak 5 minit perjalanan dr Kompleks Imigresen (5 minit shj dr sempadan Malaysia). Jgn percaya dgn kenyataan dr pihak tidak bertanggungjwb krn semua nikah yg dibuat dlm Pej Agama adalah sah & diiktiraf. Ini telah disahkan oleh Pejabat Agama di Malaysia & di Thailand.

70% nikah yg dibuat di Songhkla & Narathiwat tidak sah dr segi syarak. Saya telah membawa lbh dr 100 psgn tanpa sebarang masalah utk mendaftarkan perkahwinan di Malaysia. Kadi Wilayah Yala trdiri drpd tokoh terkenal seperti Doktor, Pengetua Sekolah, Wakil Rakyat, Dato, Senator, Tuan Guru dan Pegawai Majlis Agama akan menjadi saksi nikah. Sijil Nikah yg asli akan terus diserahkan slps akad.

Tiada masalah utk daftar di Malaysia krn semua dokumen yg berkaitan akan dibekalkan. Pegawai Agama di sana jg sedia dtg ke Malaysia bg membantu urusan daftar nikah psgn. Elakkan bernikah di tempat awam seperti rumah kadi, masjid, hotel, dll krn psgn berisiko ditipu oleh Sindiket Nikah yg tidak diiktiraf. Tidak sah nikah jika akad dibuat dlm Malaysia oleh kadi dr Thailand.

Kenderaan disediakan dr Tol Kuala Kangsar Lebuhraya PLUS/Pulau Pinang/Gerik/Pengkalan Hulu.

Saya sendiri menguruskan segala urusan hingga selesai, bkn melalui pihak ketiga atau agen.

Sila email elmyda@gmail.com atau call 0175955633 utk info lanjut.

Terima Kasih.

 
Malaysian Lifestyle Blogger| Copyright 2016-2017 ©All Right Reserved by Intan Saffyna