Saturday, December 24, 2016

Cabaran 30 Hari Blogging | Day 17 : Travel

Salam Ladiess ♥

Entry travel kali aku tak sempat nak cerita panjang² tapi aku sempat cari gambar untuk memenuhi ruangan entry ni. gambar dalam entry ni adalah masa short vacation yang sangat limited hari tu. ada beberapa location yang kiteorang pergi. jom tengok. hehe

1. Titi Hayun, Kedah
Tempat ni dekat je dengan kampung aku, saja bawak tok walaupun tok dah banyak kali pegi sini. tok pun excited sebenarnya sebab cucu menantu bawak jalan merata. aku baru ja kawen time ni. hehe 🙈
masa tengah jalan² kat sini, aku ada tegur sebuah rumah lama kat situ, aku cakap ape tah lupa pulak.. lepas tu aku jalan beberapa langkah tetiba aku jatuh, jalan lagi jatuh lagi.. macam ditolak-tolak. tok pon amik daun mende tah dia kibas² aku. ee.. seram!
2. Sandakan, Sabah.
kali ni terbang pegi sandakan, tapi aku pegi sini sebab wedding cousin, lepas tu jalan² sekali la. aku banyak lupa nama tempat yang kiteorang pegi. sebab ingatan aku berpandukan pada gambar, tapi gambar simpan mana tak tau. ni je yang aku jumpa dalam laptop. 
yang menampakkan kegemukan aku tu sebab aku pregnant enam bulan, sebab tu membulat. haha..  bangunan centre smart tu kalau tak silap aku pasar filipin kot. best jugak barang² kat situ, harga depand la.. 
gambar kat tepi pantai tu aku tak ingat nama pantai ape, tanya laki aku lagi la dia tak ingat jugak.. masa lalu area situ nampak pantai terus tetiba berenti keta lepak kejap. sambil makan pisang goreng sambil hirup angin pantai. tapi yang sedihnya kawasan pantai tu tak bersih banyak sampah.. sedihkan.
sampai sini saja dulu la no,kalau aku jumpa gambar lagi aku sambung la no. ok bai :)

Terima kasih sudi baca.


10 comments:

Jun Zie said...

selamat myahut cbrn ! =D

Shahida Dzulkafli said...

Titi tu nampak menarik..len kali g Kedah leh singgah..

nadhie wueen said...

best jalan-jalan ni. lama tol tak travel

Intan Saffyna said...

@Jun Zieterima kasih :)

Intan Saffyna said...

@Shahida Dzulkafli saya dah tak lama pergi situ skg ni hehe :)

Intan Saffyna said...

@nadhie wueen tu la.. saya pun hehe :)

LYAfrina said...

menarikkk

Pha Is said...

nice.. saya bab travle ni kurang sikit.. hehehe.. lain org lain minat..

Intan Saffyna said...

@LYAfrina hehe thanks ye :)

Intan Saffyna said...

@Pha Is tula.. saya pun jarang travel.. belum berkesempatan.. :)

 
Malaysian Lifestyle Blogger| Copyright 2016-2017 ©All Right Reserved by Intan Saffyna