Tuesday, January 17, 2017

Cabaran 30 Hari Blogging | Day 23 : Binatang Paling Menakutkan

Salam Ladiess ♥

sebenarnya bagi kite semua ni, bukan takut pada binatang tapi cuma geli atau tak suka atau tak boleh nak tengok binatang tu, depands pada beberapa binatang la. contoh lipas, tikus, cacing, dan lain-lain. nak kata takut pada harimau? jangan tipu la cakap takut, sebab bila kau bawak anak kau pegi zoo relex je kau bagi tau anak kau, adam, ni harimau/tiger namanya, dia garang tau. tapi kau tak lari pun macam takut sangat.

tapi, adakah kau nak masuk hutan yang ada harimau untuk kau saja-saja jadi takut? so see, maknanya kita bukan takut pada haiwan la kan.. huhu cuma geli jerr!

bagi aku pulak memang geli pada lipas, tikus.. binatang yang aku selalu nampak memang dan boleh terperanjatkan aku. tanjat gegel okey sampai nak lari tak cukup tanah.

nah kakak nak belaja binatang paling sayang nih. yuck!
banyak la kau nak tumpang rumah sangat, pegi balik tempat kau.. eee..
and tak daya aku nak masukan gambar kau (lipas) yang betul, tak selera nak makan sambil buka blog nanti. eeyuckk!
gigih aku cari gambar kartun supaya blog aku tak kotor dengan binatang diatas..😊

Terima kasih sudi baca.

10 comments:

MAY said...

hai.. ;)

Jun Zie said...

btl btl ! xtakut cuma geli, hby ju geli dgn lipas. hahhaa. Ju geli dgn segala jenis binatang yg xbtulang euww

Intan Saffyna said...

@MAY hi, may lama tak update kan.. hehe..

Intan Saffyna said...

@Jun Zie betulkan.. geli je.. sama la kita pun geli.. eeyuck.. hehe :)

adianiez AIDA said...

sama dgn mr.asben aida = lipas!
aida = tikus!!!

Intan Saffyna said...

@adianiez AIDA ohh realy..hehe :)

Busyra Bt Takiyudin said...

kalau busyra takut cicak. haha. tapi lipas pun seram jgk. kalau yg boleh terbang tu. huhu

Intan Saffyna said...

@Busyra Bt Takiyudin sama la.. paling tak suka kalau lipas tu terbang.. huhu

Puteri said...

saya paling geli dengan katak. lagi lagi musim hujan ni banyak pulak muncul

Intan Saffyna said...

@Puteri ohhh sama la..sy pun geli tgok katak,. tapi jarang jumpa katak kat umah.. hehe

 
Malaysian Lifestyle Blogger| Copyright 2016-2017 ©All Right Reserved by Intan Saffyna