Monday, May 29, 2017

Khasiat 100% Madu Asli Dari Honey Hub

Salam Ladiess ♥

Bila bercakap tentang madu semua orang pastinya sudah mengetahui yang madu tualang adalah madu yang baik untuk kesihatan dan ada khasiatnya tersendiri. disini saya ingin memperkenalkan madu asli 100% semulajadi yang telah tertbukti dan mendapat laporan dari ujian makmal.

percaya atau tidak madu ini ada khasiat tersendiri yang dapat merawat segala penyakit, mari saya memperkenalkan jenis-jenis madu yang berkualiti dan 100% asli, semulajadi dan selamat dari HONEY HUB. From the Malaysian Ancient Rainforest.
semasa pelancara Honey Hub haritu, ada tiga jenis madu tualang dan satu jenis madu kelulut.. keempat-empat jenis madu itu ada khasiatnya. sebelum tu, mari baca sampai habis untuk mengetahui lebih lanjut.

Madu Tualang.

Madu tualang merupakan sejenis madu yang diperolehi daripada lebah liar yang mendirikan sarang dihutan. kebiasaanya lebah hutan liar ini membuat sarang di pokok tualang tinggi. madu yang dihasilkan oleh lebah tualang ini mendapat sumber madu daripada bunga hutang pelbagai jenis yang mempunyai 1001 khasiat. kulaiti madu yang dihasilkan mempunyai khasiat yang baik untuk manusia dan juga mempunyai antioksida yang lebih tinggi.

Royal Elixir Honey
- menghalang pertumbuhan bakteria
- kepekatan yang tinggi B5 & B6
- antioksida
- sangat menggalakkan pertumbuhan tisu, otot dan pertumbuhan semula sel
pencegahan diabetes
Golden Elixir Honey
- madu emas mengandungi antioksidan semula jadi, enzim, asid amino, vitamin dan mineral
- Madu emas juga mengandungi kalsium, zat besi, zink, kalium, fosforus magnesium, tembaga, kromium, mangan dan selenium
- Nutraseutikal juga didapati membantu dalam meneutralkan aktiviti radikal yang bebas dalam badan
Dark Elixir Honey
- kaya dengan antioksidan
- anti radang
- pertumbuhan tisu yang sangat menggalakkan, otot dan pertumbuhan semula sel
- mencegah penyakit
Madu Kelulut.

Madu kelulut sememangnya mempunyai banyak khasiat, Disebabkan lebah kelulut lebih kecil berbanding lebah biasa, ia mampu menghisap madu daripada sehingga ruang paling dalam. Hasilnya, madu yang dihisap mengandungi banyak vitamin dan mineral.

Madu lebah kelulut mempunyai khasiat untuk tujuan perubahan dan kesihatan. Antara penyakit yang boleh sembuh dengan izin Allah, inshaAllah.. antaranya adalah.. Diabetis (kencing manis),strok,kanser,Gaut, sakit sendi,anti penuan dan meningkatkan metabolisme badan untuk wanita selepas bersalin.

Rock Elixir
- tinggi dalam manfaat nutrien
- mengatasi pertumbuhan bakteria
- perencatan pertumbuhan kukuh faktor bakteria ciri yang ditakrifkan sebagai kepekatan yang paling rendah madu yang menghalang sekurang-kurangnya 99% daripada pertumbuhan bakteria
 Honey Hub Homemade Shower Soap.

Melindungi kulit - khasiat madu yang cukup terkenal iaitu dapat melindungi kulit. sabun madu memiliki kandungan atioksidan, anti jamur dan anti mikroba yang dapat menyembuhkan bintik merah dan menyembuhkan luka.

Memelihara kecantikan kulit - sabun madu memilik kandungan magnasium, potasium dan jugak kalsium yang dapat membatu dalam regenerasi sel kult sehingga kulit nampak sihat.
Membersihkan Kulit - sabun madu boleh digunakan sebagai pembersih kulit kerana kandungan enzim yang berada didalamnya. ia juga dapat menghasilkan antiseptik yang lembut.
 Homemade Honey Shower Soap
 - Whitening
- Mositurizing
- Ketahanan pengoksidaan tinggi
- 100% homemade, tiada unsur tiruan
untuk maklumat lanjut sila hubungi :
Easy Healty Enterprise
55-2 Jalan PJU 5/20,
The Strand Kota Damansara,
47810 Petaling Jaya, Selangor.
No Tel : +6012-275 8233
Email : kennychoy55@gmail.com

Terima kasih sudi baca.


No comments: