Saturday, December 24, 2011

Sembang Petang | Tolong Mak Beli Santan !

Assalamualaikum

Satu hari lily tak buat apa pun, hanya melangok tengok tv cerita alamak toyol berapa kali  ulang pun still cool bhai.. dan macam macam cerita lagi di layan oleh lily... sambil dengan itu lappy sentiasa online tak ketahuan hala tapi kesepian..  maka dengan itu buat julung kalinya lily nak masukan secubit artikal yang di panggil sembang atau borak atau berdialog antara dua insan atau lebih insan.. lily mula meroyan.

Petang ini lily mulakan dengan tajuk pertama di publish setiap hari sabtu pukul 6 petang! macam nak tengok drama pulak ehh..

Sila menghayati sesebuah dramatis...
Mak : Lesen ! tolong beli santan !

Lesen : Lesen tgh main PSP la mak !


Mak : Otak ! tolong mak beli santan !


Otak : Otak tgh berak la , mak !


Mak : Kad pengenalan , tolong beli santan !


Kad pengenalan : Kad pengenalan tgh main facebook la mak !


Mak: Gila , tolong beli santan !



Gila: Ok , mak !

Dalam perjalanan, Gila ditahan polis kerana memandu melebihi had laju !

Gila : Ada apa , encik ?


Polis : Mana lesen ? 


Gila : Lesen tak ada dgn saya , dia tgh main PSP.


Polis : Kad pengenalan kamu mana ?


Gila : Kad pengenalan tgh main facebook.


Polis : Kamu tak ada otak ke ?


Gila : Otak tgh berak , Polis kenal keluarga saya ke ? Semua nama adik beradik saya encik tahu.


Polis : Awak ni gila , ya ?


Gila : Nama saya memang Gila. 



Ada jugak orang nama yang sentiasa disebut untuk keperluan asas..enjoy it.


Terima Kasih keran luangkan masa dengan entri lily.


P/s : like PAGE lily.



Credit : miasaranasuha.

No comments:

 
Malaysian Lifestyle Blogger| Copyright 2016-2017 ©All Right Reserved by Intan Saffyna