Thursday, December 22, 2016

Cabaran 30 Hari Blogging | Day 15 : Blog I Love

Salam Ladiess ♥ 

Alamak! part yang lemah ni, aku pun baru join blog ni balik sejak awal november lalu. jadi belum dapat lagi blog yang aku betul² minat. tapi aku masih lagi tengah fikir pasal tajuk 'blog i love' ni aku kena cari blog yang aku suka dan inlove sangat atau aku hanya perlu tulis blog jenis blog yang berkualiti dan berguna?. pening aku.

Bagi aku, aku suka blog yang ringkas, ringan, dan penuh dengan pengisian. tapi kalau pengisian tu terlalu berat, aku ni tak suka pulak membacanya. haha. jadi sepanjang dua bulan ni aku selalu blogwalking banyak jugak blog yang jumpa dengan bermacam² cara. 

disini aku senarai blog yang aku suka baca antaranya :-
tidak terlalu banyak sangat iklan. aku faham la, semua orang nak cari duit dari blog tapi kalau telalu banyak sangat klip klip iklan tu, orang datang nak baca entry pun rasa serabut.

tak buat read more yang singkat. 
sebabnya nampak tak menarik sebab biasanya entry yang tertinggal kat read more singkat adalah entry mukadimah. so, mungkin entry tu best tapi disebabkan ayat yang pertama tu tak best. terus malas nak klik read more. ini serius.

backgroud yang cerah/putih. aku pernah singgah blog yang isi dia best, tapi background dia hitam dan tulisan hijau, merah , kuning.. dah macam tengok cahaya lampu. sakit mata aku. macam mana nak baca kalau macam tu. 

tu jela kot buat masa ni, anak aku pun nak tolong taip jugak ni. k bai
Terima kasih sudi baca.


5 comments:

Irda Garmin said...

hehe..moga blog irda jadi pilihan awak..huhhuu

Noor Maizan said...

Semoga kak fyna suka blog Mai juga, kak nak detail pemenang, hihi..
http://fatinamdzfr.blogspot.my/2016/12/10-favourite-product-you-should-buy.html

Noor Maizan said...

eh silap link tadi, maaf, kat sini https://missobsesi.blogspot.my/2016/12/pengumuman-pemenang-segmen-jom-exchange.html... tahniah akak menang...

Intan Saffyna said...

@Irda Garmin saya suka baca blog awak.. cara awak tulis sgt profesional.. saya minat.. :)

Intan Saffyna said...

@Noor Maizanya allah.. tq ye awak.. nt akk email ye :)

 
Malaysian Lifestyle Blogger| Copyright 2016-2017 ©All Right Reserved by Intan Saffyna