Wednesday, December 7, 2016

Cabaran Blogging

Salam Ladiess ♥

Memang betul mencabar ni, seminggu dah bulan disember aku baru nak masukkan entri, sebenarnya ada je dalam draf tapi malas publish, ada lagi separuh kena continue baru boleh post. tapi, sepanjang tempoh tu mood asyik blogwalking dari senarai giveaway kengkawan. bagus la kan part tu. banyak berjalan luas permandangan. sejak blog hilang hari tu kena la cari balik kawan2 lama, tapi sayang ramai blogger yang tak aktif lagi.

jalan punya jalan jumpa satu blog yang buat entri mengenai cabaran blogging, banyak tajuk yang senang dan tak perlu nak fikir nak buat entri bila kekeringan idea, bagus jugak cadangan macam ttu, siapa la master mind dia kan.. hehe

cabaran 30 hari blogging, tiga puluh hari tak payah fikir nak update ape. semua dah siap sedia tinggal taip dan publis je. senang kan. 
ni pun bagus! 
sebab kadang kadang kita tak terfikir pun nak buat entri pasal tajuk tajuk yang diberikan dalam cabaran blogging ni. aku teringin nak join, setiap hari ada entri baru. sape tahu, macam mana nak join benda ni? atau kita boleh buat je entri sesuka hati? siapa boleh jawab?!   


terima kasih sudi baca.



10 comments:

Noor Maizan said...

Bnyk lagi challenge ada kak intan, kat blog busyra, ada challenge masakan, kat blog Mellya pun ada 30 days challenges. hehe

Noor Maizan said...

Ye akak, hihihi, cuba tgk contoh cabaran kat sini.
http://www.busyratakiyudin.com/2016/12/sahut-cabaran-untuk-7-day-food-writing.html

Akak boleh bt entry setiap hari ikut tajuk tu tp bebas nak bt mcm mana pun, hehehehe. Cabaran 30 hari blogging tu pun mai dh siap buat,hihihi.

♥ aiNa yaZiD ♥ said...

gambatte dear.! hehe aina balas kunjungan =)

Busyra Bt Takiyudin said...

gud luck akak.. <3 meh la join cabaran #foodwritingchallenge yg busyra buat..

Unni Anje said...

Wahh kak intan.. Bnyak cabaran lagi cabaran kat blog ni.. cabaran 30 hari tu unni da siap y kedua x join sbb hmpor serupa... Sekarang ada cabaran masakan. Kat blog unni, unni suka join cabaran y rakan buat. Jum jadi geng.. Selamat mcuba kak..

Intan Saffyna said...

@Noor Maizan thanks ye bagi tahu.. hehe

Intan Saffyna said...

@Noor Maizanthanks may.. akk baru nak buat.. :)

Intan Saffyna said...

@♥ aiNa yaZiD ♥ tq sudi follow sini :)

Intan Saffyna said...

@Busyra Bt Takiyudin tq ye. inshaAllah akk join nt.. kalau sempat. sb takut tak tercabar nt terskip.. haha

Intan Saffyna said...

@Unni Anje terima kasih uuni. ye akk da nampak kat blog unni banyak join cabaran..tahniah sebab berjaya habiskan.. hehe

 
Malaysian Lifestyle Blogger| Copyright 2016-2017 ©All Right Reserved by Intan Saffyna