Saturday, December 3, 2016

Tips : Tingkatkan follower di instagram

Salam Ladies

cepat atau lambat bukan masalahnya, yang penting konsisten. ada yang tanya 'sis macam mana dapat follower instgaram dengan cepat?! sis highlight kan (cepat) tu ye. sebenarnya tak susah pun. awak rajin awak dapat. sis ni bukannya banyak sangat follower pun dek, biasa-biasa je. mungkin rezeki anak. aku aktif dalam instagram sejak dah ada baby. banyak aku post gambar anak dari gambar sendiri. haha tu orang minat nak follow. agaknya la.

sebelum ni aku dah pernah share tips dekat instagram, sebab ramai ig shop yang baru nak meniaga tanya aku macam mana dapat follower. Allah lagi la aku tak tahu dek non. tapi aku bagi jugak tips mengikut pandangan aku sendiri.


aku share kan balik tips yang aku dah repost tiga kali tu kat sini pulak, harap dapat menbantu la ye tingkat follower dah sale di isntagram. ๐Ÿ‘‡

Tip Tingkatkan Follower Dalam Masa Singkat.
Hai adik² tips ni berdasarkan pengalaman sis sendiri, seletah bertahun tahun akaun ig sis sunyi. tapi setelah sis follow tips ni tak sangka dalam masa terdekat follower sis. then harini sis nak kongsikan kat adik² semua. harap berguna la ye..
๐Ÿ‘‰Perkara yang paling penting adalah JANGAN privet kan instagram, sebab bila orang dalam ig kita senang nak follow. Kadang kadang orang tak minat nak tunggu awak accept requested.
๐Ÿ‘‰Rajin-rajin FOLLOW orang lain dahulu. inshaAllah orang yang kita follow tu akan follow awak balik.
๐Ÿ‘‰Sentiasa UPDATE ig, kalau tak tahu nak masukkan ape, google kata kata hikmat atau gambar comel. bila orang masuk ig kita pasti tak boring.kalau kosong je bosan.
๐Ÿ‘‰Kalau awak ada follower 100 lebih je, tak perlu la rajin sangat nak UNFOLLOW orang yang tak follow awak tu, mungkin satu hari nanti dia akan follow jugak.
๐Ÿ‘‰Bila dah masuk ig orang tinggalkan JEJAK awak dalam ig tu, contoknya , like atau comment. itu pun salah satu kemungkin akan dapat follower.
selamat mencuba. ๐Ÿ’๐Ÿ’

Ramai lagi kat luar sana tu yang pandai bagi tips/cara tingkatkan followers dan sales. sampai ada yang sanggup menulis dan keluar e-book sebab nak bantu orang ramai. sebelum ni, aku pernah beli e-book tingkatkan follower instagram, RM70. tapi dalam e-book tu terlalu basic tak mencabar sangat sebab semua yang diberikan aku pernah buat sendiri. kalau boleh nak cari yang lebih advance. tapi tetap bagus bagi yang baru nak belajar.

kat sini aku dengan sukanya nak share pasal e-book paling best abad ini. Bagaimana nak tingkatkan follower dan sale dalam instagram. dalam tu akan diajar cara dan tips. memang sangat berguna untuk ig shop yang baru. harga sangat mampu beli tau. RM60.00 sahaja. kalau berminat nak belajar/beli, klik sini. sangat bermanfaat. 

Terima kasih sudi baca.


Follow my ig : intansaffyna

14 comments:

PeRdU cINta said...

Alhamdulillah :)

Unni Anje said...

nice sharing.. thks akak

Scdha Sein (SS) said...

Good tips

ayunie ramli said...

same la dengan blog pun kan :)

eima said...

bdk2 ig senang follow senang unfollow .... td tgk byk pastu kurang 110-20 folllower ...lantak la

nOe suhaimi said...

nice sharing intan...done follow

Intan Saffyna said...

@PeRdU cINta syukur :)

Intan Saffyna said...

@Unni Anje thanks darl :)

Intan Saffyna said...

@Scdha Sein (SS) Tq sis :)

Intan Saffyna said...

@ayunie ramli aah sama je.. mana2 kalau nk dpt follower pun guna tips yg sama :)

Intan Saffyna said...

@eima sesetengan je bdk2 yg mcm tu.. :)

Intan Saffyna said...

@nOe suhaimi tq kakk :)

Noor Maizan said...

Mai tak suka follow instashop bukan apa, sebab nanti dorang akan unfollow balik kita, malas ler, hahaha. Kalau instashop tu mesra, tegur2 jadi kawan baru mai akan follow dia, siap promote lagi, kehkehkeh.

Intan Saffyna said...

@Noor Maizan setengah je mcm tu yang baru nak up.. hhuhu.. tp sekurang2nya tegur2 la kan.. hehe

 
Malaysian Lifestyle Blogger| Copyright 2016-2017 ©All Right Reserved by Intan Saffyna