Friday, January 13, 2017

Widget Gadget Follower Hilang

Salam Ladiess ♥

Semalam widget follower masih ada lagi, seingat aku la.. lepas tu aku blogwalking sehingga aku sampai ke blog https://missobsesi.blogspot.my/, aku ada baca entry dalam blog tu yang dia nak ringan kan blog sehingga padam semua widget yang tak perlu, lepas tu widget follower pulak dia buang sebab tak boleh view guna henpon dan dia gantikan dengan button follower tumblr.

siapa sangka yang aku pun turut terjadi perkara yang sama jugak, tak boleh view follower guna henfon malah guna laptop pun tak boleh. widget follower aku dah hilang.. Siapa boleh bantu? siapa tahu cara nak dapat balik widget follower aku yang hilang ni. siapa perasan dekat sidebar blog aku dah takde widget follower? pening aku jenuh google tapi tak dapat jawapan pun. yang penuh dalam google tentang masalah ni ialah follower widget hilang yang mana guna code widget.

tapi aku tak guna kod tu. rasanya code widget ni dah lama lenyap. harini dari pagi tadi aku blogwalking, bila nak follow je baru perasan ada jugak blog yang hilang widget follower. . kat mana gaknya dia sembunyi ehh.. tapi ada jugak beberapa blog yang masih ada widget follower ni. jaga jaga takuit hilang pulak cam aku ni haa.. huhu
maka, bagi menyelesaikan masalah ni, aku pun terpaksa letak jugak button follow tumblr ni untuk sementara waktu bagi memudahkan pengunjung blog ni dapat follow. cuma satu aku risau kat button ni bila nak follow kadang² ia tak berfungsi..

kalau ada siapa tahu dan dapat selesaikannya tolong bantu ye.. pening aku. 😔

Terima kasih sudi baca.


14 comments:

Puteri said...

saya punya pun kadang kadang hilang, tapi saya buat tak tahu je hahaha orang still boleh follow manually. Dashboard > Reading List > Manage Reading List (symbol pencil) > Add > Pastu masukkan je Url blog yang nak follow tu. Tapi banyak pulak kerja kena buat kan :/

Adam Faiz said...

yep, benda ni memang selalu jadi sebabtu kena letak follow button incase jadi macam ni :D
New Update: How My Senior Year?

Noor Maizan said...

Ha ah la kak Intan, mai tak nampak akak punya kotak follower. Takpelah akak masukkan jugak kotak asal,biar je dia nk nmpk ke tak nmpk ke, pada masa yg sama akak letak juga button follow tumblr tu. Mai pun xjumpa masalah sebenar yg buat kotak follower tu lenyap dari pandangan mata,huhuhu

Busyra Bt Takiyudin said...

ye la akak. tak nampak follower. huhu. ada problem kot. tak pela, akak dh letak simbol follow tu..

Intan Saffyna said...

@Puteri rajinnya orang yang follow menual ni.. harap lepas ni widget follow akan timbul balikk.. huhu

Intan Saffyna said...

@Adam Faiz button tumblr tu kakadang suka jem.. :)

Intan Saffyna said...

@Noor Maizan tula.. akk harap masalah ni akan selesai cepat.. serabut kalau cam ni.. haha

Intan Saffyna said...

@Busyra Bt Takiyudin harap problum ni akan pulih.. first time jadi macam ni.. :)

Cik Itah said...

sy pun menghadapi masalah yg sama huhuhu takda jalan penyelesaian ke? huhuhu nangiss

Intan Saffyna said...

@Cik Itah yeke.. samalah saya dh cari jalan utk dpt balik widget follower tu. tp takdapat.. sedih kann :'(

shida jamal ♡ said...

@Intan Saffyna sis... saya punya follower widget pun hilang :'( macam mana sis bagi ada balik?

Intan Saffyna said...

@shida jamal ♡ hi shida.. pasal follower hilang memang risau kan.. tapi sabar ye sb kak fyna tak buat pape pun.. lepas 2,3 hari wedget follower tu timbul balik.. mugkin makan masa dalam seminggu jugak sb sistem blogspot tgh kemas kini. :)

shida jamal ♡ said...

@Intan Saffyna tulah kak fyna. follower widget shida dah hilang dalam 5 bulan dah hm still tak muncul.

Intan Saffyna said...

@shida jamal ♡ laa.. yeke lama dah ye.. kak fyna tak tau la nak buat mcm mana kalu mcm tu..

 
Malaysian Lifestyle Blogger| Copyright 2016-2017 ©All Right Reserved by Intan Saffyna