Friday, September 15, 2017

Little Innoscents Organic Baby Skincare

Salam Ladiess ♥

Pelbagai jenama produk baby yang kita dengar dipasaran sekarang, setiap produk ada kelebihan tersendiri. tapi Little Innoscents Organic Baby Skincare sangat menarik minat aku sebab packaging nya yang sangat coloufull, sangat comel untuk si manja.. gitu kan.. hehe yang paling penting Little Innoscents Baby Skincare adalah produk organic yang sangat bagus untuk kulit. sesuai untuk bayi dan ibu.

aku diberi peluang untuk mencuba dan berkongsi pada semua tentang pengalaman mengunakan produk Little Innoscents Organic Baby Skincare serta kelebihan setiap produk. sebelum tu mari berkenalan dengan dengan Little Innoscents Organic Baby Skincare sebelum aku terangkan kelebihan setiap produk.

Little Innocents adalah jenama Australia dan ditubuhkan pada tahun 2007. Ia adalah salah satu syarikat penjagaan kulit dari bahan organik yang pertama diiktiraf sebagai organik yang disahkan. Produk penjagaan ini adalah 100% dari bahan organic yang bebas dari bahan sintetik, praben, SLS dan SLES, petrokimia, dan bahan GM.
Diformulasikan dengan krim ruam, losyen, minyak urut, baby powder, shampoo rambut, balm dan sabun organisk. produk Little Innocents sangat menbantu melegakan pelbagai jenis keadaan kesihatan kanak-kanak dari pengakit kulit seperti ekzema, dermatitis dan psoriasis.
kesemuanya ada 9 item, aku just share kegunaan dan kelebihan serta kandungan di setiap produk Little Innocents.
1.Organic Spearmint & Sweet Orange Hair & Body Wash (250ml)
2.Organic Moisture Rich Body Lotion (100ml)
3.Organic Intensive Soothing Cream (75ml)
4.Organic Winter Blues Balm (75ml)
5.Organic Mineral Powder (100g)
6.Organic Hair Fudge (75ml)
7.Organic Milky White Tootpaste (50ml)
8.Organic Paw Paw Balm (50ml)
9.Organic Natural Sun Lotion SPF 30 (100ml)
Organic Spearmint & Sweet Orange Hair & Body Wash (250ml)
Produk penjagaan kulit organic yang paling digemari oleh Little Innoscents adalah pembersih rambut dan badan yang sangat menyegarkan. digunakan seisi keluarga dengan mencuci rambut dan badan dalam satu produk dengan minyak esensial Spearmint, Lavender dan Sweet Orange yang berkuali, bau yang sangat menyegarkan. 
  • All in one gel alergi yang rendah 
  • Sangat lembut untuk digunakan setiap hari ketika mandi
  • Direka untuk lembut hidrat, membersihkan dan melindungi dari kepala hingga ke kaki
  • Dirumuskan dengan bahan aktif untuk melegakan kulit kering dan gatal.
  • Anti radang dan antiseptik, pH seimbang supaya tidak akan merengsakan even kulit paling sensitif
  • low sud yang merupakan penunjuk utama bahawa tiada bahan berbuih sintetik didalam produk ni.
Organic Moisture Rich Body Lotion (100ml)
Memberikan penghidratan, khasiat dan perlindungan pada kulit bayi. Menggabungkan minyak dari bunga matahari, avocado dan pelembab dari shea butter, lotion moisture rich ni sesuai untuk semua jenis kulit dan sangat sesuai untuk kulit yang sensitif. bau yang sangat wangi dari bunga Ylang Ylang.
  • Menyediakan penghidratan, perlindungan dan bagus untuk kulit
  • Berkesan untuk membantu,ekzema,dermatitis, kemerahan dan kegatalan.
  • Sesuai untuk kulit kering dan sensitif
  • Boleh digunakan sebagai alternatif pada produk berasaskan minyak mineral
  • Aroma Ylang Ylang, ia sesuai untuk semua jenis kulit, termasuk kulit bayi yang baru lahir.
  • Digunakan ketika mengandung boleh disapukan pada perut untuk mengurangkan stretch mark
  • Sentiasa bawa kemasa saja dan digunakan sebagai pelembab setiap hari
Organic Intensive Soothing Cream (75ml)
Krim yang menenangkan ini mempunyai sifat astringent dan antiseptik yang ringan yang akan menghilangkan pelbagai masalah kulit. sangat berkesan pada alergik kulit termasuk Ekzema, dermatitis, gigitan serengga dan luka-luka kecik dan ruam. semua bahan dalam krim penyembuhan adalah 100% semulajadi dengan butter shea asas dan penyembuhan ekstrak Calendula dan minyak pati Rosewood sebagai terapeutik.
  • Sesuai untuk ruam lampin dan mearawat kemerahan dan gatal yang disebabkan oleh ekzema, psoriasis dan dermatitis
  • Tidak seperti biasa yang tebal, ia sangat halus dan meresap kedalam kulit dan membantu dengan berkesan menyembuhkan keradangan kulit.
  • Eco Friendly untuk kain lampin dan mudah untuk dibasuh
  • Bagus untuk kulit yang memerlukan penghidratan yang mendalam
  • Melegakan dari gigitan serengga
  • Pelembab yang direka secara mendalam dengan Butter Shea Organik dan Minyak Abdokado yang disahkan menyediakan kelembapan.
  • Sesuai digunakan jika terkena (sunburn) di bawah sinaran matahari 
  • Ekstrak Calendula membantu menenagkan kulit dengan ciri-ciri anti radang
  • Boleh digunakan sebagai lotion untuk mencukur bagi lelaki
Organic Winter Blues Balm (75ml)
Little Innsocents Wintter Blues Balm 100% semulajadi dan selamat untuk bayi, ia adalah alternatif yang sihat untuk remedi berasakan petrolatum, dibuat dengan minyak pati perubatan Wintergreen dan Eucalyptus yang segar, ia membawa kehangatan kepada badan dan membantu bayi anda bernafas dan mengurangkan kesesakan hidung. 
  • Membawa kehangatan kepada badan
  • Letak sedikit di tapak kaki untuk memudahkan pernafasan semasa tidur
  • Dipenuhi dengan beeswax semulajadi,Butter Shea Organik yang disahkan dan diselitkan dengan minyak pati Peppermint, Lemon, Eucalyptus dan Rosemary,balm segar zesty ini menyerap perlahan-lahan ke dalam kulit untuk mencairkan rasa tidak selesa.
  • Sangat lembut digunakan pada bayi sejak lahir
  • Anti bakteria, anti kulat, anti mikrob, anti virus dan anti radang
  • Letakkan dibawah hidung untuk membersihkan sinus
Organic Mineral Powder (100g)
Menyerap kelembapan dan toksin yang berlebihan dari badan dan juga melindungi kulit bayi yang halus dan sensitif dari chaffing, bau, jangkitan dan kerengsaan. sangat mengagumkan!
Ia juga mempunyai sentuhan minyak pati Lavender dan Spearmint untuk memberikan bau yang manis pada bayi yang menyenangkan.
  • Mineral Powder ini melindungi kulit halus bayi dari kerengsaan, ruam dan kemerahan
  • Australian White Clay menyediakan penyerapan semulajadi yang tinggi dan melindungi kulit dari ruam lampin dan kerengsaan kulit
  • Tidak seperti tradisional powder yang mengandugi talc
  • Membantu kawasan rawan seperti di antara paha, dibawah dagu dan lengan.
  • Boleh digunakan untuk ibu membersihkan binti hitam sebagai mask muka
  • Eczema Friendly
Organic Hair Fudge (75ml)
Diperbuat dari penyerapan Rosewood dan Orange yang enak sementara bebas dari Alkohol, Paraben dan SLS, bahan-bahan semulajadi yang digunakan akan rambut kuat tanpa kelimumur.
  • NO isopropil alkohol - ia mengeringkan rambut anda dan breaks it off
  • NO mineral oil - bahan petroleum yang biasa digunakan untuk kulit dan rambut seperti plastic warps
  • NO propylene glycol - ia menyebabkan kerengsaan kulit kepala dan memecahkan protien rambut yang sihat dn struktur selular sambil memberikan penampilan rambut berkilat dan licin
  • Mengandungi aloe vera semulajadi, minyak lebah dan minyak bunga matahari
  • Funky fun hair yang perlu dimiliki oleh semua kids!
.Organic Milky White Tootpaste (50ml)
Dirumuskan dengan bahan-bahan yang paling tulen, ubat gigi Organik Little Innoscents adalah get tanpa faedah semulajadi dengan rasa sejuk dan minty menyegarkan yang anak-anak akan suka. bebas surfaktan, pemanis tiruan dan minyak mineral. Ubat gigi kecil yang kaya dengan kalsium ini akan memastikan gigi dan gusi yang sihat.
  • Ramai orang tahu tentang bahaya flourida dan mencari altenatif bebas, malah sebelum ni fluoride dianggap sebagai "cavity fighter" ia digunakan sebagai racun serangga
  • Flouride adalah bahan pencemar - hasil sampingan daripada pembuatan tembaga, besi dan aluminium
  • Milky White Tootpaste telah menghasilkan formula kecil yang sempurna untuk memastikan ia selamat digunakan walaupun kanak-kanak menelannya.
Organic Paw Paw Balm (50ml)
Paw Paw Balm yang berkhasiat diperbuat daripada ekstrak minyak mentah yang sempurna adalah minyak mineral dan bebas minyak. menawarkan alternatif yang bagus sesuai untuk melembapkan dan melindungi bibir kering dan kulit yang rosak pada badan. Diperkaya dengan vitamin E yang menenangkan. sapukan sikit dalam sekerap yang diperlukan.
  • Mengandungi 10% paw paw / ekstrak betik
  • Including butter shea berkhasiat, calendula dan Vitamin E
  • Prefer untuk bibir kering, nipple dry, ruam, ekzema, dermatitis dan psoriasis
  • Sunburn dan luka ringan
  • Gigitan serangga
  • Bebas dari petrokima dan mineral oil dan warna tiruan dan pewangi
Organic Natural Sun Lotion SPF 30+ (100ml)
Pelindung matahari zink dengan Vitamin E yang menenangkan. Teh Hijau Organik, Cucumber dan Roseship tanpa zarah Nano menjadikan alternatif yang menarik untuk produk sintetik. formulasi unik ini memberikan kulit dengan perlindungan penting dari sinaran matahari. sun lotion ini mengandungi Zink Oxida sebagai satu-satunya bahan aktif dan terbaik dari semua. ia tidak mempunyai PRESERVATIF. Bebas sepenuhnya dari penyerap kiamia dan sesuai untuk kulit sensitif. Selamat digunakan pada kanak-kanak dari usia 6 bulan. tidak perlu risau lagi ibubapa akan merasa tenang apabila kulit anak terpelihara dan dilindungi.
  • SPF30+/ Tahan Air 
  • Perlindungan UVA / UVB
  • Sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit sensitif dan kanak-kanak
  • Bebas bahan kimia
  • Bebas Paraben
  • Melindungi Vitamin E, Teh Hijau Organik, Cucumber dan Ekstrak Roseship
  • Tiada pewangi
  • Low actif content
  • Instant protection
Secara keseluruhannya fyna sangat la berpuas hati dengan Little Innoscents Organic Baby Skincare bukan sahaja packaging yang cute tapi kandungan bahan yang berasakan organik ni sangat la bagus untuk kulit dewasa, kanak-kanak dan juga bayi. fyna dah pun guna semua produk ni, memang berkesan dan sangat freshing.. bau herba dia yang menyegarkan.. serius!!


untuk mengetahui lebih lanjut layari : www.madrenatura.com.my
more infomation :-

Terima kasih sudi baca.


8 comments:

Zuhaira Nasrin said...

cantik je colourful camtu. hehe

Busyra Bt Takiyudin said...

first time dngr produk ni. tq akak sbb sharing. color dia smua comel2.

Lisa Nurulain said...

first time dengar produk ini

Intan Saffyna said...

@Zuhaira Nasrin tula.. best tgok sebab colouful..hehe :)

Intan Saffyna said...

@Busyra Bt Takiyudin akak pun first time tau produk ni.. tapi memang best la.. sb organic :)

Intan Saffyna said...

@Lisa Nurulain sama la.. akak pun first time.. hehe :)

Blogger said...

I've used AVG security for a few years now, I'd recommend this product to all you.

Blogger said...

Are you looking for free YouTube Subscribers?
Did you know that you can get these ON AUTOPILOT & TOTALLY FOR FREE by getting an account on Add Me Fast?