Monday, September 11, 2017

Natural Elixirs Hijab Shampoo Untuk Wanita Bertudung

Salam Ladiess ♥

Dah jadi sinonim kita sebagai seorang wanita bila bercakap tentang penjagaan rambut memang semua tak ambil mudah sebab rambut adalah amat penting bagi wanita. lagi-lagi wanita yang berhijab sepanjang hari. keselesaan dan kesegaran yang dicari bergantung pada shampoo yang sesuai. betul kan? ianya untuk memasti rambut tak berminyak dan kelihatan bermaya walaupun bertudung.

memperkenal Natural Elixirs Hijab Shampoo yang sangat sesuai untuk wanita bertudung. shampoo yang diperbuat daripada bahan-bahan organik semulajadi. ianya bertindak mengurangkan rambut gugur dan kelimumur. sejak aku mengunakan Natural Elixirs Hijab Shampoo ni kegatalan kulit kepala semakin kurang dan sentiasa segar walaupun bertudung sepanjang hari.

Hijab syampu 300ml 
Naturally Organic
Syampu Anti-Gugur
Sesuai untuk wanita bertudung dan semua jenis rambut.


Natural Elixirs Hijab Shampoo dapat mengelakkan dan mengawal keguguran rambut , Kelemumur dan minyak berlebihan. Formula Syampu Hijab mengandungi bahan-bahan organik yang kaya dan berkhasiat minyak Nettle Oil, Chamomile Extract dan Oil Tea Tree untuk menguatkan, melindungi dan mencegah kerosakan rambut dan keguguran rambut.

Rambut memerlukan pendedahan yang mencukupi untuk udara dan sinaran matahari supaya ia sihat dan kuat. Apabila rambut sentiasa tertutup, kulit kepala tidak boleh bernafas, yang membawa kepada pembesaran sebum yang berlebihan daripada peluh. Pori juga menjadi tersumbat; yang membawa kepada kulit kepala yang tidak sihat, kelemumur, keguguran rambut dan rambut yang tidak bermaya. Formulasi Unik Hijab Syampu: →Membersihkan dan melembapkan rambut dan kulit kepala →Mengatur pengelupasan semula jadi kulit kepala menjadikannya segar dan segar. →Mengimbangi pengeluaran sebum dan mengurangkan minyak yang berlebihan. →Ciri-ciri antioksidan melindungi rambut dari kerosakan dan penuaan pramatang. →Meningkatkan dan memulihkan akar rambut untuk rambut yang berkilat dan sihat. →Menghalang rambut jatuh dan menghilangkan kelemumur.

Minyak Nettle 
1. Ia juga kaya dengan Vitamin B. 
2. Ia adalah sumber yang baik dari besi, kalium, mangan, kalsium, magnesium, fosforus, silika, iodin, silikon, sodium, dan belerang. 
3. Ia mempunyai protein dan asid amino yang tinggi 
Membantu pertumbuhan semula rambut seperti daun jelatang kaya dengan silika dan belerang yang menguatkan akar rambut, folikel, kulit kepala dan rambut membuat rambut berkilau dan sihat. Selain menghalang keguguran rambut. Ia juga membantu dalam memulihkan warna rambut asli. Ia adalah anti-radang dan rawatan yang sangat berkesan untuk kelemumur. 
Ekstrak Chamomile 
i. Anti-radang 
ii. Anti-perengsa 
iii. Anti mikrob 
Menenangkan dan Membantu Pertumbuhan Rambut Chamomile membantu menggalakkan pertumbuhan semula rambut yang sihat. Ia membekalkan kulit kepala serta menyuburkan dan menguatkan folikel rambut, merangsang pertumbuhan lembaran rambut yang lebih kenyang, tebal, dan sihat.
Oil Tea Tree juga menghilangkan sel-sel mati, menyekat folikel rambut, dan meningkatkan sistem imun yang kemudian dapat melawan jangkitan yang mengakibatkan keguguran rambut, dengan itu mencegah kutu dan kelemumur.

↣Anti-radang
↣Anti-perengsa
↣Anti-mikrob
↣Anti-kulat
↣Anti-bakteria
↣Antiseptik
↣Anti-virus

Selepas cuba shampoo ni selama dua minggu, memang terasa keberkesanannya.. rambut pun kurang gugur ke bumi gituu.. yang paling penting selesa fresh bila bertudung, sangat membantu. disebabkan bahan shampoo ni adalah bahan organik maka bau dia sangat natural. ada siijil pengiktirafan dari turki. bukan sebarangan tau! 😘

kalau nak,boleh beli kat di lazada.. ada jual kat sana. atau untuk maklumat lanjut :-

Facebook
Natural Elixirs Sdn Bhd http://www.facebook.com/natural.elixirssdnbhd
Twitter
Natural Elixirs Sdn Bhd https://twitter.com/NaturalElixirs
Pinterest
Natural Elixirs Sdn Bhd
Instagram
Natural Elixirs Sdn Bhd naturalelixirssdn
Google +
Natural Elixirs Sdn Bhd
Youtube
Natural Elixirs Sdn Bhd


Terima kasih sudi baca.
 
Malaysian Lifestyle Blogger| Copyright 2016-2017 ©All Right Reserved by Intan Saffyna