Friday, March 23, 2012

Anniversary 13 March ♥

Assalamualaikum 
Lily dengan sejurus hari yang maha ikhlas lagi suci ingin memaparkan kisah cinta yang berbunga-bunga cinta yang tak pernah kuncup selama 3tahun. ''..alah.. baru 3tahun orang lain dan puluh-puluh tahun tak bising pun. !
ehh.. ada je suara sumbang nak mengata lily eh.. sukati la kan.. ..,..'


13 March yang lepas masih segar diingatan tak de tarikh luput lily telah diiktirafkan sebagai kekasih suhci dihati cinta jantung lily.. wahh malunya nak taip benda ni.. malu tapi mahu.. haha..


Menurut perkembangan semasa, macam berita cuaca pulak eh.. ok kini sudah genap 3 tahun selepas tahun2009.. Hubungan yang terjalin dan disemai tanpa cacat cela..semuanya sempurna.. Alhamdulillah.

Lily tersangat-sangat terharu pabila sidia sentiasa menghargai lily.. syukur sangat. lily didik menjadi wanita yang lebih matang dalam soal hati dan perasaan.. sekarang lily sudah 25 tahun mesti matang kot..hahah kadang-kadang je lily akan menjadi baby 5 tahun yang comel..


ok.. malas lily nak cerita panjang.. hanya lily mampu berdoa dan harapkan perhugungan ini akan kekal samapai syurga.

....lily nak story sikit pasal kek yang secantik kek orang kawin ni.. lily rasa sangat bertuah di dalam kebetulan.

masa nak beli kek ni, lily follow jugak hubby lily.. ceh ! hubby bagai.. macam suami isteri je kan.. perasan.
sukati lily pangil baby ke habby ke kan..

Ok.. lily dan hubby masuk dalam kedai kek ni, memang lily dah biasa datang kedai tu, kira boleh mintak diskaun kot.. so, lily pilih punya pilih tapi tak pilih pun sebenarnaya mata lily terus terpana kat satu kek yang sangat cantik.. 

Citer banyak tak de, terus cekau je yang mana lily berkenan tu.. kakak kedai kek tu cakap kek ni special sikit .. oh ye? kenapa ? sebenarnya kek ni ada orang buat tempahan semalam.. tetiba hari ni dia tak jadi ambil pulak.. omg ! rezeki lily la tu.. suka nya..  air liur dah meleleh tup tup naik balik. tak tahan..

Lily nak posekan cake anniversary kami yang ke 3 tahun 2012.. cantik tak ?? cakap cantik cepat ok. =)
Tadaa..


Happy Garden.
p/s : Apesal Hijau ni ? >.<'
Terima kasih sebab sudi baca entry lily.

Contest'st Cas-sie Emily

Assalamualaikum^^


Syarat-syarat :
Buat satu tajuk 'Contest'st Cas-sie Emily
Letakkan banner Contest dan link kan ke entry ini 
 Wajib Add Facebook : [Here]
Wajib Follow blog ini :
[Here] [Here] [Here] [Here] [Here] [Here] [Here] [Here] [Here] [Here] [Here] [Here] [Here]
Wajib Like photo :
Awesome and Awesome
Wajib Like Fan Pages :
  
Wajib Follow Twitter : Lavia Heart Couture | EmilyAien 
Tag 3  orang rakan blogger anda #pastikan mereka tahu 
Paste url entry anda di comments #Cbox tidak diterima
TAG : http://nanahermosa.blogspot.com/http://rightnot.blogspot.com/ | http://ceritasinia.blogspot.com/
P/s : Done.
100% copy by owner.

Wednesday, March 21, 2012

Wordless Wednesday

Assalamualaikum^^


Sekian.

Tuesday, March 20, 2012

Tutorial :: Letak Ruangan Iklan PERCUMA Dalam Blog

Assalamualaikum^^
Selamat Pagi anda sekalian..
lily bangun pagi-pagi buta pukul3 terus bukak blog.. belek sana sini.. dah beberapa hari blog ni ketinggalan dengan entry giveaway sakan.. jadi hari ini nak luangkan masa dengan blog.. nak update yang sebelum ni tersadai..


then ada si cantik http://aku-umi-and-this-is-my-life.blogspot.com/ tanya lily macam mana nak pasang benda alah ni??


Senang je pasang benda tu, cuma tenet bobband lily lembab macam siput jadi slow sikit dia loading.. korang mesti line laju kan sebab pakai unifi..
ok, ikut step dibawah.

1. Masuk sini dulu.
2. Klik gambar bendara malaysia lepas tu klik butiran akaun .


3. Sila daftar akaun anda..


4. Lepas siap daftar terus check email anda. dan klik blue link. then dia akan minta anda log in.


5. Masukkan username dan password anda. dan klik masuk.


6. Lepas tu klik button disini selepas banner tu ok.. macam kat bawah ni.


7. Korang pilih keadaan cara letak ruang wedget tu ok.


8. Copy code tu dan masukkan dalam blog anda, tak kisah nak letak kat bawah header ke sidebar ke ataupun nak letak kat bawah singki rumah korang pun boleh.

9. Dashboard > Design > Add a gadget.. Pastekan code tadi.. 


10. Save..


p/S : senangkan kan.. dah pasang wedget ni sila beranikan diri untuk komen ok.. penat lily tunggu dia loading.! chill beb :)

Saturday, March 17, 2012

CheQpPJoY Shop Giveaway

Assalamualaikum^^

Lily di tag oleh cik http://cappuccinochocolate.blogspot.com/ dan terus join. harap menang la kan.
awak yang ramai-ramai tu nak join jugak ke ? cepat klik banner ok.

klik banner tu ok.

syarat-syarat penyertaan:
1. jadi follower cheqppjoy.com..kalau xnk pon xpe..heee
2. peserta WAJIB like page Cheqppjoy Shop. untuk join GA ni, peserta kene ada blog and facebook.
3. buat 1 entry tentang giveaway ni dengan tajuk "CheQpPJoY Shop Giveaway" dan tag kepada 2 orang kawan..kalau nk tag lagi ramai pon xpe..kurang xboleh ye..paling penting make sure diaorg tau pasal giveaway ni..
4. letak banner GA dekat sidebar blog korang dan linkkan ke entry ni.bila da selesai, sila tinggalkan link entry korang di komen entry ni beserta dengan id facebook anda untuk fy check.
5. penyertaan bermula 05 Mac 11 sampai 26 Mac 2012.

1x Hadiah Utama

atau
  atau 
  atau 



Tag : http://sya-fiqah99story.blogspot.com/ | http://feeraakira.blogspot.com/

Friday, March 16, 2012

Segmen : Contest Blog Gorgeous by Raraa

Assalamualaikum^^

Syarat-syarat
  • Terbuka kepada follower Raraa . FOLLOW
  • Like Fanpage Raraa CLICK
  • Like blog ni dan klik semua icon cute ni 
  • Like & follow sponsor Here
  • Buat entry tentang Contest Blog Gorgeous by Raraa sertakan banner berlink & syarat 
  • Tag 3 buddies // pastikan mereka tahu
  • Letak link entry korang di  kotak komen Raraa yang cute ni hehe bukan tagboard taw

p/s : Owner done .

Thursday, March 15, 2012

ARWENDANISH 1ST GIVEAWAY

Assalamualaikum^^

Klik sini untuk JOIN.



SYARAT-SYARAT PENYERTAAN
  1. Mesti ade blog sendiri (blog khas tuk contest/GA/biz xboleh) dan juga akaun facebook. 
  2. Korang kene jadi follower: -
         - Arwendanish blogspot (blog tuan tanah)
         - My Luvly Kids&Baby Collection blogspot
         - Ten Little Fingers (TLF) blogspot

     3. Like / add facebook

        - Pesona Puteri Collections
        - Miemiey Collections Owner
        - Bundle Addict
        - Syafa Shamioon
        - Qaseh Zueieda

   4. Buatkan satu entri bertajuk “ARWENDANISH 1ST GIVEAWAY”, letakkan  banner di atas dalam entri dan link kan ke entry ni (copy paste jek n3 ni kt blog anda). Letakkan juga banner tersebut di sidebar blog anda dan link kan ke entry ni.
   5. Terpulang pada anda nak tag atau tidak.
   6. Pas dah buat n3 tersebut komen kt n3 sini besertakan link anda tadi.
   7. Antara 5-10 pemenang akan diumumkan secara random. Ikut sape yg bertuah dpt hadiah2 tu ye.
   8. Hadiah akan bertambah dari pihak sponsor jika mendapat sambutan yang mengalakan
   9. Giveaway ini berlangsung 6/3/12 - 5/4/12 jam 11.59pm
10. Pemenang akan diumumkan pada 6/4/12 sempena besday aku ahaks.
11. Anda diminta ikut syarat2 yg diberikan..kalo tidak..penyertaaan anda tidak layak.




P/s : cik owner - Done.

2nd Giveaway by Yana Saniey

Assalamualaikum^^


1. blogger yang menetap di malaysia SAHAJA
2.WAJIB follow blog yana untuk ketahui perkembangan GA
3. buat satu entry bertajuk "2nd Giveaway by Yana Saniey".
4.tag rakan2 korang n diorang tahu tentang GA nie
5.tarikh tutup: 6APRIL 2012(JUMAAT)
6.dah siap ,tinggalkan link korang kat ruangan commet entry INI sahaja, kalau letak dekat entry lain REJECT.



Tag : http://i-loveyouuuuuuuuuuuuu.blogspot.com/ | http://nanahermosa.blogspot.com/
Ok. Done.

Wednesday, March 14, 2012

Freebie :: Top Up Button

Assalamualaikum^^

Malas nak taip panjang lebar.. kejap lagi lily nak opening Giveaway pulak..
Jom rembat ramai icon button comel ni..
Ada 2 saiz small dan medium ok.. suka hati la kau nak rembat yang mana pun. =)

Pink

http://i.imgur.com/r775n.png
http://i.imgur.com/WZl2H.png

Light Blue

http://i.imgur.com/FtmG8.png
http://i.imgur.com/Fzdkp.png

Orange

http://i.imgur.com/PY1HG.png
http://i.imgur.com/4SKC7.png

Blue

http://i.imgur.com/FLdkE.png
http://i.imgur.com/6045R.png

Yellow

http://i.imgur.com/CtaKu.png
http://i.imgur.com/mseyP.png

Purple

http://i.imgur.com/sjYFx.png
http://i.imgur.com/Z39LB.png

Green

http://i.imgur.com/1YPMj.png
http://i.imgur.com/0ebHd.png

Red

http://i.imgur.com/vVIZv.png
http://i.imgur.com/qYPYg.png

Light Green

http://i.imgur.com/T0hD4.png
http://i.imgur.com/UvpCU.png

Black

http://i.imgur.com/1N6uR.png
http://i.imgur.com/B24Kh.png




Ok.. siap..
P/S : Dah rembat nanti inform kat lily ya..

Senarai Hadiah Untuk 2nd Butterfly Giveaway

Assalamualaikum^^

Sila like dan follow sponser ya.. kerjasama anda amat lily harga dengan penuh keikhlasan.
Terima Kasih..

Tajaan Pemenang Utama.
Like PAGE.
Like PAGE.
Pememang boleh memilih 1 pcs diantara 4 jenis diatas. - Untuk 1 Pemenang Utama.


Like Page : https://www.facebook.com/pages/PRETTY-LENS-geo-lens-from-korea-malaysian-only/321732544540
1 pair Lenses (1 pemenang )

http://lovebaglovebag-privatecloset.blogspot.com
Voucher RM30 (1 pemenang )

1 Handbag (1 pemenang )

2 Topup RM5 Maxis | Celcom | Digi (2 Pemenang )

3 Edit Blogskin ( 3 pemenang )

1 Topup RM5 (Maxis | Celcom | Digi ) dan 1 helai Pashmina (2 Pemenang )


1 Edit Blog ( 1 pemenang )

1 Topup RM10 Maxis | Celcom | Digi ( 1 Pemenang )

1 Voucher RM40 - Boleh pilih mana-mana produk dari sponsor ( 1 Pemenang )


 

1 shawl leopard cotton dan 4 edit pic (5 Pemenang )

Coklat 15 cavity  ( 1 pemenang )

UPDATE 20 MARCH


1 Topup RM5 (Maxis | Celcom | Digi ) 


Follow Blog : http://hatikejari.blogspot.com/
couple phone strap (1 Pemenang)


UPDATE 27 MARCH



Hand Bag  (2 Pemenang)

UPDATE 30 MARCH 


Shawl / Brooch / Mini Al-Quran / Kasut  (1 Pemenang)

Hadiah Tambahan daripada lily..
1 pair Lenses - Diamond Blue colour 
3 botol pati minyak wangi - vanila | britney spears | Apple Blossom
1 Baucer rm10 for lens - limited edition 17.2/18.5 diameter.
2 Baucer rm20 for gred AAA perfume
2 topup rm5 - celcom | maxis | digi
2 keychin Angry Bird
1 Simple Header Transparant

Hadiah akan ditambah mengikut sambutan yang paling hebat !
Kepada yang sudi SPONSER, boleh pm inbox lily ok.. Sini  Sudah DITUTUP!
Untuk Join Klik Sini.

 
Malaysian Lifestyle Blogger| Copyright 2016-2017 ©All Right Reserved by Intan Saffyna