Sunday, August 20, 2017

Q Switch Carbon Deep Cleansing Laser Therapy at Clinic MF

Salam Ladiess ♥

Pernah tak bila tengah bosan lepas tu tetiba terfikir nak pegi buat rawatan facial atau teringin nak rehatkan minda dengan massage dan therapy kat spa. aku selalu je terfikir macam tu, bila dah tido kan Putera Mikaell je lepas tu berangan kalau la dapat facial muka kan best.. dapat urut-urut sekali. tak yah aku sendiri yang susah hati nak berus muka dengan sabut. kahkah.

beberapa hari lepas, aku buat appointment untuk datang ke Clinic MF dan rasai sendiri rawatan facial kat situ. rawatan yang di tawarkan adalah Treatment Q Switch Carbon Deep Cleansing Laser Therapy bila aku dengar dia cakap laser terus kecut perut aku nak oii... haha macam seolah-olah terkejut dengar perkataan laser tu. sebab aku teringat masa bersalin czer dulu doc tu guna kaedah laser potong perut aku. ahh abaikan.

tapi aku buat-buat cool.. control sikit tak bgai nampak muka aku yang cuak. haha sebelum rawatan aku kena jumpa doctor dan diberi serba sikit keterangan mengenai rawatan laser ni sambil tengok jenis kulit muka aku ni. dan sebelum aku tanya, doc dah bagi tau yang laser ni tak sakit pun.. amboi dia perasan kot aku cuak.. haha

sebelum aku memulakan kisah pengalaman aku berada dalam clinic mf ni, meh aku memperkenalkan dulu apa maksud kaedah Q-SWITCH LASER ni serta benefit dia.

Friday, August 18, 2017

Merdeka! Merdeka! Blogger Contest

Salam Ladiess ♥

Lazada contest kembali lagi, aku tak kan lepaskan peluang ni.. hehe walaupun tak belum pernah memang apa-apa lagi sebelum ni.. tapi semangat untuk join contest yang dianjurkan oleh lazada malaysia tak pernah luntur.. hahahha

sebenarnya aku lupa yang kita akan sambut kemerdekaan tak lama lagi.. bila aku blogwalking tadi aku nampak banyak giveaway merdeka yang sedang berlangsung. salah satunya adalah blogger contest dari lazada.


jom la ramai-ramai join, mana tahu kalau bukan rezeki aku tapi rezeki korang kan.. best la dapat shopping dekat lazada. klik banner untuk join. :)

Monday, August 14, 2017

Pusat Kecantikan Luminous Di Desa Park City

Salam Ladies

Bulan lepas, aku dapat peluang pergi pusat kecantikan luminous dan menyaksikan sendiri pusat kecantikan yang ohsem ni. bukan saja menawarkan khidmat mencantikkan kuku malah untuk facial pun ada. hebat kan. sebenarnya pusat kecantikan baru saja dibuka kepada semua orang. so masih fresh in oven lagi dengan servis yang tip top.

masa aku datang pelancaran Luminous haritu, servis belum lagi dijalankan walaubagaimana pun tetap nampak kretiviti dia yang ekslusif tu tau. jom sama-sama terokai.... Pusat Kecantikan..
Luminous Beauty Parlours [NAIL●FACE●EMBROIDERY]

Sunday, August 13, 2017

Tulis Blog Dengan Gembira...

Salam Ladiess ♥

Alhamdulillah, sejak beberapa minggu lepas aku mogok taknak tulis blog sebab ada fake blog yang sama macam blog aku, setelah blog telah digodam tempoh hari. aku siap bagi tahu client yang blog aku kena godam, dan aku kena selesaikan masalah ni dulu baru boleh draf entry.. haha nasib baik dia pun okey je sambil marah orang yang godam tu.

suami aku lagi la siap sugguest supaya aku buat polis repot sebab masalah ni sudah dikira memcuri periuk nasi orang lain. seorang pencuri haruslah ditanggap.. hahah gitu kan..

tapi aku ni baik hati, aku PM baik-baik, cakap baik-baik supaya tukar balik blog yang face tu, aku bagi masa untuk perbaiki balik masalah ni.. dan beberapa hari lepas aku ada check balik blog https://mylittlepad-syifa.blogspot.my/ then tada.. dia dah tukar kepada bentuk yang lain.. Alhamdulillah selesai jugak hal ni.


Saturday, August 5, 2017

Blogspot Aku Sedang Digodam!

Salam Ladiess ♥

Hari ni aku terpanggil untuk update entry ni. pernah tak korang dengar cerita pasal benda yang paling korang sayang lepas tu digodam, di curi tanpa mintak izin? dah nama pun mencuri kan, bila tahunnya nak mintak izin, betul tak? ini yang terjadi pada aku dan blog aku ni.

sebelum tu, biar aku bagi tahu dulu, blog aku ni biasa je takde apa yang menarik pun, aku bukan seorang yang daily update. tapi apa yang ada dalam blog aku ni totally adalah hasil dari tangan aku sendiri, mengantuk bangun aku untuk realisasikan blog ni. isi kandungan dalam blog adalah tentang aku dan anak aku, keluarga aku, tentang pengalaman aku, info, tips tips, collaboration serta paid/gift review.

boleh dikatakan semua yang tertulis dalam blog ini adalah hasil dari idea yang datang dari kotak fikiran aku dan jari aku yang menaip. Design blog https://intansaffyna.blogspot.my/ juga hasil dari rekaan aku sendiri yang aku edit siang malam tanpa kenal erti mengantuk untuk aku dapatkan kepuasan dalam blog ni.


jadi patut ke sesorang mencurinya??

Wednesday, August 2, 2017

Homemade Bubble Gum Sugar Scrub 100% Natural

Salam Ladiess ♥

Sejak habis pantang dua tahun lepas, tak pernah nak scrub badan sendiri kat rumah, ada pegi spa dua tiga kali lepas tu tak pegi dah. tak sempat baqhang. dudulu sebelum ada anak boleh la mandi lalama sikit, boleh sental yang mana patut, tapi sekrang nak mandi dua minit pun risau kat anak, padahal dia helok je duduk depan tv sambil layan youtube.

Sekarang aku nak mula balik scrub badan sendiri dirumah, putera mikaell pun dan 2y++ dah, dia pun behave je diam-diam.. nak mandi 4 jam pun senang hati dah.. haha dengan adanya Homemade Bubblegum Sugar Scrub boleh Hilangkan Daki Seluruh Badan! serius beb.. high recommend!


Bila sapu je kat badan kau akan rasa macam dua dalam satu, hebatkan? macam mana tu? okey.. mana taknya, satu kau pakai kat badan lepas tu daki semua hilangkan, yang kedua bila kau tengah pakai kau rasa macam kau tengah kunyah kat dalam mulut.. haha tau sebab apa? sebab bau dia wangi sangat macam swinggum.

 
Malaysian Lifestyle Blogger| Copyright 2016-2017 ©All Right Reserved by Intan Saffyna