Saturday, December 31, 2011

Welcome 2012 | Make The New Azam

Assalamualaikum



wehh.. Penat lily penuh kan entry giveaway untuk 2011.. kejap lagi dah nak masuk 2012 pulak.. welcome to 2012.. welcome tu azam baru.. cehh ada azam ke? azam yang lepas dah setel ke ? penuh tanda tanya ??
bila dah hujung tahun baru nak cakap '' cepatnya masa berlalu '' sebelum ini tak pun siap sedia dengan apa yang dirangcang..

Lily kena taip entry ini sepantas kipas yang berpusing, lepas ni ada lagi satu enrty nak update sebelum siap-siap nak pergi tengok bunga api kat KLCC.. korang semua keluar tak sambut tahun baru.. ? tapi mesti pening orang ramai-ramai.. apa-apa pun ada aku kesah kan.. haish.

Ni haa lily nak senaraikan apa yang lily perlu buat perubahan di tahun 2012 ni..
shotcut la ehh..



  • Lily harus menjadi yang lebih baik dan terbaikk.
  • Lily Target income mestilah rm30k per/month.
  • Lily kena turunkan berat badan sebab lily sudah tembam yang bukan-bukan.
  • Lily akan cuba menjadi wanita yang solehah. 
  • Lily ingin memakai tudung. akan lily cuba sedayanya.
  • Lily akan cuba merajinkan diri yang selalu ada rasa malas.
  • Lily ingin menjadi seorang yang sangat dikagumi oleh semua orang.
  • Lily akan mencari balik kawan-kawan lama yang mana hilang tu.
  • Lily nak jadi penulis yang berkualiti.
  • Lily akan sentiasa update blog yang lily sayang ini.
Nak edit sayang, nak delete post ni pun sayang.. so, saya highlight je..
Ok, cukup sekadar itu sahaja.. kerana yang lepas pun masih ada yang belum ditunaikan.
apa kata anda dengan 10 kata-kata lily diatas.??
Terima kasih kerana sudi luangkan masa dengan entry lily.

p/s:  Selamat Tinggal 2011 dan
SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU 2012.

END YEAR RANDOM GIVEAWAY

Assalamualaikum

Jauh perjalanan luas pemandangan.. lepas tu jumpa giveaway.. ada 2,3 giveaway yang lily jumpa dan lily belum join lagi.. harini lily nak join banyak-banyak sebelum masuk tahun baru lagi beberapa jam saja untuk memenuhkan entry tahun 2011..

anda nak join klik banner ok.



syarat-syaratnya :


  • Letak tajuk 'END YEAR RANDOM GIVEAWAY'
  • Letak banner yang tertera diatas
  • Mesti ada blog kan. Kalau tadak, memang mentah-mentah Hana reject.
  • Wajib follow blog HANA and AUNTIE SARA
  • Wajib jugak like Fanpage Hana and Sara. Wajib tau ;)
  • Wajib follow twitter Hana. Sorry menyusahkan :(
  • GA ni ada hadiah untuk Top Referral tau. So, pastikan korang promote entry korang habis-habisan. Chill :D

Dah cukup semua syarat-syarat kat atas ni? Tunggu apa lagi, jom la rebut hadiah. 
And pastikan korang hantar direct link kat kotak komen yang disediakan.
Last time Hana buat deadline 30/12/2011. Tapi InsyaAllah Hana akan lanjutkan lagi dateline dia. Nanti Hana bagitahu :)


Klik sini untuk lihat HADIAH.


tag ?


>> http://sirambotmaggi.blogspot.com/
>>http://saranghae-ou-kyuhyun.blogspot.com/
>>http://fieynason9diary.blogspot.com/
>>http://daricahayamataku.blogspot.com/
>>http://mishluvie.blogspot.com/
 




2nd GiveAway dak Vida's

Assalamualaikum

Jauh perjalanan luas pemandangan.. lepas tu jumpa giveaway.. ada 2,3 giveaway yang lily jumpa dan lily belum join lagi.. harini lily nak join banyak-banyak sebelum masuk tahun baru lagi beberapa jam saja untuk memenuhkan entry tahun 2011..

anda nak join klik banner ok.



syarat2 nak sertai GA ni amatlah mudah...
sama macam yg sebelum ni...

1) mesti la slh seorang FOLLOWER blog vida's ni
  •     kalo x follow blh la start follow hokeyh
2) jom jengah blog penaja dan tekan FOLLOW button kat blog penaja ni (wajib )
3)kepilkan ENTRY yg bertajuk "2nd GiveAway dak Vida's" kat atas ni kat blog u all
  • create la ape2 entry pown berdasarkan tittle di atas
4) tempekkan "personal banner" Vida's di sidebar andasepanjang tempoh GA b'langsung

5)tag la sorang yg u all rase d best BLOGGER yg u all ade ;D

6) tinggalkan LINK entry GA u all kat ruangan komen disini

CONTEST BERLANGSUNG 
11/11/2011 SEHINGGA 12/12/2011


tag ?
>> http://sirambotmaggi.blogspot.com/
>>http://saranghae-ou-kyuhyun.blogspot.com/
>>http://fieynason9diary.blogspot.com/
>>http://daricahayamataku.blogspot.com/
>>http://mishluvie.blogspot.com/
 



p/s: 100 copy by orwner.


GIVEAWAY BY LUSCIOUS SKY AND PYZA PYJA

Assalamualaikum

Jauh perjalanan luas pemandangan.. lepas tu jumpa giveaway.. ada 2,3 giveaway yang lily jumpa dan lily belum join lagi.. harini lily nak join banyak-banyak sebelum masuk tahun baru lagi beberapa jam saja untuk memenuhkan entry tahun 2011..

anda nak join klik banner ok.



syarat-syaratnyer ialah :

1 . Warga negara Malaysia .( Perempuan sahaja )
2. Wajib follow blog LUSCIOUS SKY dan PYZA PYJA ( senang korunk nk tahu pasal Giveaway ni)
3. Buat Satu Entry yang bertajuk ' GIVEAWAY BY LUSCIOUS SKY AND PYZA PYJA '
4. Letak banner contest dan copy link lalu letakkan kat ruangan comment.
5 . wajib Like Page LUSCIOUS SKY .
6 . Tag 2 orang rakan blogger . (pastikan mereka tahu . )

TAG ?


Hadiah .

KLIK SINI -

3 helai blouse untuk 3 pemenang bertuah .


so , jom la join ramai-ramai :)


My 4th Blog anniversary GiveAway

Assalamualaikum

Jauh perjalanan luas pemandangan.. lepas tu jumpa giveaway.. ada 2,3 giveaway yang lily jumpa dan lily belum join lagi.. harini lily nak join banyak-banyak sebelum masuk tahun baru lagi beberapa jam saja untuk memenuhkan entry tahun 2011..

anda nak join klik banner ok.



Syarat? harus lah ade syarat syarat nya ..
  • U have to be my followers !!
  • Sila gunakan gambar diatas sebagai GA banner
  • Sila nyatakan/ceritakan pendapat uolls tentang blog picisan ku ini
  • Sila pilih 4 (empat) n3 eLLy yg anda rasa best sepanjang 4 tahun ini [bersama LINK]
  • Sila TAG 4 (empat) orang kawan anda
  • Sila tinggalkan LINK n3 anda disini (ruang komen)
Hokey senang jer kan .. tak payah pun wat kerja keras untuk dapatkan RM40 :)

Tarikh tutup harus lah 4 minggu dari sekarang !! (20-01-2012)

PEMENANG AKAN DIPILIH SECARA RAWAK.

tag ?
>> http://sirambotmaggi.blogspot.com/
>>http://saranghae-ou-kyuhyun.blogspot.com/
>>http://fieynason9diary.blogspot.com/
>>http://daricahayamataku.blogspot.com/
>>http://mishluvie.blogspot.com/
 




p/s : 100% copy by owner.

Contest i Lurve Berblog-ing by Zata!

Assalamualaikum

Jauh perjalanan luas pemandangan.. lepas tu jumpa giveaway.. ada 2,3 giveaway yang lily jumpa dan lily belum join lagi.. harini lily nak join banyak-banyak sebelum masuk tahun baru lagi beberapa jam saja untuk memenuhkan entry tahun 2011..

anda nak join klik banner ok.











Blog Hanya Dari Mata Mini Give-Away :TQ Followers!

Assalamualaikum

Jauh perjalanan luas pemandangan.. lepas tu jumpa giveaway.. ada 2,3 giveaway yang lily jumpa dan lily belum join lagi.. harini lily nak join banyak-banyak sebelum masuk tahun baru lagi beberapa jam saja untuk memenuhkan entry tahun 2011..


masih sempat lagi kan ? ok sempat !jadi , anda nak join klik banner ok.



Syarat-syaratnya mudah : 

1. Buat entry tajuk "Blog Hanya Dari Mata Mini Give-Away :TQ Followers!" & link ke blog HDM
2. Follow blog HDM & letakkan gambar hadiah seksi tu.
3. Tag 2 orang blogger lain yang hot, sexy dan baik serta 'paksa' dia join G.A ni. *kehkehkeh
4. Tinggalkan URL di komen entry ini
5. Doa banyak-banyak, nama anda ada ONG! 

Tarikh tutup : 31 Disember 2011 (Sabtu) , Jam 12.30 tengah malam
Penentuan Pemenang : Tangan bertuah aku *sebab Random.Org selalu tak sayang aku. Jadi tak mau guna!*



tag ?
>>http://sirambotmaggi.blogspot.com/
>>http://saranghae-ou-kyuhyun.blogspot.com/
>>http://fieynason9diary.blogspot.com/
>>http://daricahayamataku.blogspot.com/
>>http://mishluvie.blogspot.com/
 


Pikalurve 2nd GIVEAWAY

Assalamualaikum

Jauh perjalanan luas pemandangan.. lepas tu jumpa giveaway.. ada 2,3 giveaway yang lily jumpa dan lily belum join lagi.. harini lily nak join banyak-banyak sebelum masuk tahun baru lagi beberapa jam saja untuk memenuhkan entry tahun 2011..

jadi , anda nak join klik banner ok.






SYARAT-SYARAT PENYERTAAN

1. penduduk di MALAYSIA sahaja dan seorang blogger
3. wajib LIKE page www.facebook.com/Pikalurve  (sponsor hadiah)
4. buat entry khas untuk giveaway ini [ TAJUK: "Pikalurve 2nd GIVEAWAY"]
5. hantarkan link entry anda di comment ini sahaja
6. letak banner PIKALURVE GIvEAWAY di side bar blog anda.


GIVEAWAY ini bermula dari 
25 DECEMBER 2011 - 25 JANUARY 2012


 

First Giveaway By Ezatee And Ain.

Assalamualaikum

Jauh perjalanan luas pemandangan.. lepas tu jumpa giveaway.. ada 2,3 giveaway yang lily jumpa dan lily belum join lagi.. harini lily nak join banyak-banyak sebelum masuk tahun baru lagi beberapa jam saja untuk memenuhkan entry tahun 2011..

jadi , anda nak join klik banner ok.



Hi.. dear Ezatee and Ain, Hari ini kak lily join giveaway anda.. memperkenalkan nama kak lily, Intan Wandalaara.. Mama yang berikan nama tu.. cantik kan ? kak lily dah 26 tahun 2012 ni.. tapi muka kak lily still memang akan nampak macam baby lagi.. hehe.. awet muda. kak lily berbloging sejak mei 2011 tapi masa tu daftar je tak aktif pun.. kak lily aktif masa bulan 7 sampai la sekarang..  kak lily pun ada buat giveaway jugak lagi seminggu kot nak tamat.. kalau nak join klik sini.. ok bye !

TAG :

>> http://sirambotmaggi.blogspot.com/
>>http://saranghae-ou-kyuhyun.blogspot.com/
>>http://fieynason9diary.blogspot.com/
>>http://daricahayamataku.blogspot.com/
>>http://mishluvie.blogspot.com/



Give Away

Assalamualaikum

Jauh perjalanan luas pemandangan.. lepas tu jumpa giveaway.. ada 2,3 giveaway yang lily jumpa dan lily belum join lagi.. harini lily nak join banyak-banyak sebelum masuk tahun baru lagi beberapa jam saja untuk memenuhkan entry tahun 2011..

jadi , anda nak join klik banner ok.



1) Penyertaaan dibuka kepada semua. Hanya satu penyertaan diterima bagi setiap individu.

2) Tinggalkan alamat blog anda beserta email address di ruangan komen post ini. Tinggalkan komen jika ingin berpeluang memenangi hadiah bonus.

3) Menjadi follower blog ini.

4) Buat post/entry di blog anda tentang GA ini dan sertakan link ke Give Away ini. Link ke GA ini adalah :
http://ozziethingsandstuff.blogspot.com/2011/12/give-away.html

5) Tarikh tamat GA ialah : tepat jam 12 tgh malam pada 15 Januari 2012. Pemenang akan diumumkan pada 16 Januari 2012. 

6) Pemenang akan dipilih secara rawak melalui www.random.org. Pemenang yang berjaya akan dihubungi melalui email. Sekiranya pemenang yang terpilih tidak menjawab email dalam masa tiga (3) hari, kemenangan adalah terbatal dan undian akan dibuat sekali lagi.


Hadiah bonus!!! 
Tinggalkan komen kenapa anda ingin menangi hadiah ini dan komen yang dinilai sebagai terbaik akan mendapat hadiah bonus.. selamat mencuba!



100% copy by owner.


Giveaway 1st Cik Violet

Assalamualaikum

Alamat dah lambat.. cik violet sempat lagi kan? ok sempat..
Nak join klik banner sebelum terlambat !




Nak tengok hadiah ? klik sini  
tag ?

>> http://sirambotmaggi.blogspot.com/
>>http://saranghae-ou-kyuhyun.blogspot.com/
>>http://fieynason9diary.blogspot.com/
>>http://daricahayamataku.blogspot.com/
>>http://mishluvie.blogspot.com/

P/S: Copy 100% by owner.




Tutorial :: Background Untuk Archive Dan Blog List

Assalamualaikum.

Ringkas je la ehh.. ada orang request kat lily macam mana nak buat background dekat bloglist.. tapi lily bagi tahu sekali dengan Archive. sebab kedua-duannya mempunyai fungsi yang sama cuma code yang yang lain sikit..

Sebenarnya jika anda ingin memasang background hendaklah anda mempunyai tamplete yang mcm lily ni. latarbelakang blog lily gelap jadi lily kena pasang backrgound supaya lebih jelas.. TAPI kalau tak pun boleh juga , tak da masalah pun.. contohnya mcm ni :

Tulisan tak berapa nak jelas sebab latarbelakang blog lily gelap ! bila sudah pasang backgrond jadi macam ni :


Jelaskan !
Okey jom mulakan langkah-langkahnya..

Background Untuk Bloglist

1. Log In >> Dashboard >>Design >>Edit HTML > Tick Expand Widget Templates 
2. Tekan Ctrl F dan cari kod title bloglist anda.. contoh lily punya = LILY JOINT YE!
Lily Joint Ye! 
3. Dah jumpakan ? Cuba tengok dibawah tajuk bloglist anda, ada tak perkataan macam ini :
<div class='widget-content'>
4. Ada kan ? gantikan code di atas dengan code dibawah ni :
<div class='widget-content' style='overflow:auto; background:#FFFFFF; height:200px;'>
5. Lepas Siap, PREVIEW dulu. dah jadi SAVE ok.


Background Untuk Archive

1. Log In >> Dashboard >>Design >>Edit HTML > Tick Expand Widget Templates 
2. Tekan Ctrl F dan cari kod ni :
<div id='ArchiveList'>
3. Sebelum anda jumpa code diatas, anda akan nampak code yang dibawah ini dulu :
<div class='widget-content'>
4. Gantikan kod ini  <div class='widget-content'> dengan code bawah ni :


<div class='widget-content' style='overflow:auto;background:#FFFFFF; height:300px'>
5. Lepas Siap, PREVIEW dulu. dah jadi SAVE ok.


*** Saiz ketinggian (height:300px) boleh tukar mengikut kesesuaian anda.
*** Warna MERAH tu boleh tukar dengan warna kesukaan anda.. klik sini


p/s: Dah jadi jangan lupa komen sikit ye.. Selamat mencuba.


 

1st GiveAway by Wan Myzura Collections

Assalamualaikum



  1. Warganegara Malaysia beralamat di MALAYSIA dan mesti mempunyai blog
  2. mesti follow http://wanmyzuracollections.blogspot.com
  3. Buat entry bertajuk 1st GiveAway by Wan Myzura Collections
  4. dalam entry tu mention link blog http://wanmyzuracollections.blogspot.com
  5. Copy & paste banner di atas dalam entry dan sidebar blog anda dengan backlinksekali ya..
  6. senaraikan http://wanmyzuracollections.blogspot.com dalam bloglist anda
  7. tag 4 rakan atau lebih anda dengan backlink sekali ya. pastikan rakan anda tahuya



Kami akan menggunakan RANDOM.COM untuk mencari pemenang cabutan bertuah

Tarikh tutup : 31 DISEMBER 2011

Hadiahnya ? klik sini.


100% COPY BY OWNER.

Friday, December 30, 2011

Yeayy !! 'Kenet Lily Dah Jumpa - Short Entri ~

Salam Reader..


Nama saya kenet - adik umur 1tahun kot.


Lily happy sangat hari ni.. kenapa ye ? laa tak tahu ke ? lily dah jumpa 'kenet kesayangan lily la..  sebab tu tengah syokk ni, setelah 3 hari lily cari.. hihi.. Ohh ! ada yang tak tahu pasal tu boleh klik sini ok.


Ni ha dia kenet lily yang comel.. lily tengah main dengan dia.. sambil makan coklat , sambil update entri ketot. hukhuk.. nak tengok.


Nama saya Kenet-abang (kaki sepai dua) dan yang sebelah tu namanya kenet-kakak
(kaki sepai satu)
Gambar lagi satu , gambar kami adik beradik.. :)


Comel tak kenet lily.. comel kan... dari besar 2 jari lily jaga , sampai la besar tapak tangan lily.. semuanya tak nakal.. tapi cuma adik dia suka hilang-hilang.. Main sorok-sorok.
Ok la.. lily nak makan coklat baru beli tadi.. bukan 1 bungkus.. tapi 1 kotak.. nak ?
chilL :)
p/s : jemput makan. ~

End Year Mega Giveaway

Assalamualaikum

Ni tadi lily jalan-jalan jumpa blog comel pink febret lily.. ada giveaway yang sangat best. ini lily nak join sekarang.. anda semua nak join jugak..? jangan lupa follow/like owner dan sponser ok..
join klik banner ok.



Syarat-syarat join.

1. Buat entri bertajuk END YEAR MEGA GIVEAWAY.
2. FOLLOW/LIKE blog owner dan sponser
3. Letak banner dan link di dalam blog anys dan zatty 
4. Tinggal link anda di ruangan komen.

Hadiah- hadiah yang menraik mereka.

  1. 2X contact lense and case bagi SEPULUH pemenang dari >SINI<
  2. 5X baucer RM 15 , 5X baucer RM10 , 5X baucer RM5 dari >SINI<
  3. 3 hermes purse  dari >SINI<
  4.  NABILA MARS beliau sponsor 5X header
  5.  MALIIHAH MADZELAN beliau sponsor 1X header
  6. AINA HANANI header glitters 2X dan edit classic template 1X
  7. Dan Anys sendiri sponsor tiga doodles :)
TOTAL UP , semua ada 40 pemenang :) 

Tarikh Tutup : 31 Disember 2011

p/s: cepat-cepat join sebelum terlambat..


Wednesday, December 28, 2011

Wordless Wednesday | Nak Bela Arnab Tapi Takut ♥

Assalamualaikum




 

Monday, December 26, 2011

Giveaway by Pycha and Eryno

Assalamualaikum

syarat-syaratnya : 
1. Only for bloggers and warganegara Malaysia.
2. Follow blog Pycha and ErynoWajib, cz senang uolls nak tahu perkembangan.
3. Buat satu entry, tak kisah panjang or pendek with title "Giveaway by Pycha and Eryno" And the important is, letak banner ok gaiss!
4. Link kan entry yg korang dah buat ke comment box Pycha or Eryno.
5. Tag 2 bloggers  and make sure mereka tahu. Lagi ramai lagi bagus :)
6. Wajib like/follow semua page/blog sponsors.


Klik banner untuk join ye..
hadiah memang best..
tags nana | dain

Free Holiday Contest with Pengantin Bridal House

Assalamualaikum

Asyik join giveaway je kan sampai melambak tapi tak menang pun.. tapi kali ni lily nak join contest pulak.. first time ni dapat contest yang menarik dan memang kelas lah sapa yang dapat hadiah tu..
tapi mana boleh orang lain dapat sebab lily nak.. nak.. nakkkk...

Ok kalau anda pun nak join skali..

klik banner ok.

Create your own banner at mybannermaker.com!



ni hadiahnya :

1 x GRAND PRIZE : 
2 days/1 nite stay at Swiss Garden Resort & Spa Kuantan (Garden View Deluxe Room for 2 person)
WORTH RM 250  !!
*terms and conditions apply
- boley pilih tarikh antara bulan March 2012 atau bulan April 2012
- Hari mestilah hari antara Hari Ahad - Khamis
- Tarikh dipilih tidak jatuh pada hari Cuti Umum dan cuti Negeri Pahang.
- No breakfast.
- For 2 Adult and 2 Child or 3 Adults.
- Garden View Deluxe Room 



2 x Consolation Prize :
1 x Make up session Worth RM 80 each.
*terms and conditions apply
- leh gune tuk dinner, jalan2, function
- haruz wat appointment ngan nurin dulu... leh tgk TAB APPOINTMENTS kat atas..
- any day as long as wat appoint dulu...

sonang ajo...Follow the steps below.... and you're on you way  to win the GRAND  PRiZE !!! 





p/s : 100% copy by owner

Back To School Giveaway

Assalamualaikum

Wah giveaway ni sempena nak masuk sekolah la.. best la kan nak pergi sekolah.. lily nak pergi jugak la.. tapi bukan p sekolah cuma nak hantar adik lily yang paling comel ke sekolah.. nak masuk form 1.. budak baru nak sekolah menengah..

jom join ni sama dengan lily, boring join sorang je.. klik banner tau !




Syarat-syarat penyertaan

Bermula dari 12.12.2011 (00.01) sehingga 31.12.2011 (24.00)
Buat simple entry berkaitan giveaway ini
Copy & paste banner di atas di entry tersebut dan juga di sidebar blog anda
Link back banner & entry tersebut ke MyBaby & Kids Collection 2
Tinggal kan nama, email dan link (berkaitan giveaway ini) di bhgn komen

Selepas sessi terjahan, saya akan tinggalkan komen di blog anda
Pemilihan pemenang akan dipilih melalui random.org
dan hanya SEORANG pemenang saja akan dipilih

Pemenang bertuah akan menerima hadiah berupa 


join cepat ye.. seorang pemenang je dipilih.. mesti dia pilih lily punya, dah tahu dah.. - perasan!




1st Giveaway From China @ affafkusayang

Assalamualaikum

Lily Join Giveway lagi pagi-pagi buta ni.. dah tepat pukul 3..
jom join sekali.. klik banner ok.


Syarat-syaratnya mudah je cuma :-

a) Mesti ada Blog & sesiapa pun boleh sertainya
b) Perlu jadi follower AffafkuSayang, SINI & SINI ( wajib tau!!!)
c) Buat entry tajuk " 1st Giveaway From China @ affafkusayang" dan letak banner sekali
d) Letak Banner ni kat SIDEBAR  sekali ye
e) Tarikh Tutup : 31.12.2011






Sunday, December 25, 2011

Duit Malaysia Terbaru 2012

Assalamualaikum

Kroooongg..kronngg... bunyi perut comel lily berbunyi tanda lapar yang tak boleh handle lagi.. harus pergi kedapur untuk cari apa-apa yang boleh dimasak dan makan.. Tapi sebelum tu lily nak siapkan mengupdate tentang duit terbaru yang lily baru belek-belek tadi kat pakcik google.

Memang cantik warna warni..menarikk ada maksud tentu disebaliknya.. begitu jugak dengan duit syiling sudah ditukar kepada yang terbaru..
maka dengan itu lily nak tunjukkan kepada anda semua yang sayang dengan lily.. chill beb!

Duit kertas Terbaru 2010


RM100.00 :: Gunung ganang - Melambangkan Alam Semulajadi

RM50.00 :: Ladang-ladang - Melambangkan Sumber Pertanian

RM 20.00 :: Lautan yang luas - Melambangkan Hidupan Laut

RM10.00 :: Keindahan Hutan - Melambangkan Flora dan Fauna

RM5.00 :: Haiwan - Melambangkan Hidupan Liar

RM1.00 :: Tradisional - Melambangkan Permainan/sukan Tradisional


Duit Syiling Terbaru 2012


Syiling rm0.50 dan rm0.20 sudah bertukar kepada emas.. cantikkan.. dah macam duit rm1.00 zaman dulu-dulu yang bertahan sehingga tahun 90an kot.. masuk tahun 2000 sudah tidak digunakan lagi.. 
Syling ni pun ada melambangkan kenegaraan jugak tapi lily tak sempat kaji lagi..

Perut lily dah memanggil mintak nasi lauk ayam masak lemak cili api.. mulut lily sudah terliur..hekhek.
kita sambung lagi nanti..

Terima kasih sebab sudi luangkan masa dengan entry lily..

p/s : Jika ada pendapat korang tentang duit malaysia terbaru ni.. sila la komen sikit..



 
Malaysian Lifestyle Blogger| Copyright 2016-2017 ©All Right Reserved by Intan Saffyna